14:41:52 25.04.2024
Stiri

Violeta Ivanov, despre situația producătorilor de CARTOFI de la Briceni: „Statul este OBLIGAT să-i sprijine”

Actualitate 28.10.2020 12:26 Vizualizări833 Autor: Ziarul National
Violeta Ivanov, despre situația producătorilor de CARTOFI de la Briceni: „Statul este OBLIGAT să-i sprijine”


Candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de președinte, Violeta Ivanov, susține că, în calitate de șef de stat, nu va permite ca recolta fermierilor moldoveni să se strice pe câmp, iar magazinele să fie pline cu produse de import. Astfel a reacționat Violeta Ivanov la știrea despre producătorii de cartofi din raionul Briceni, care sunt nevoiți să-și lase recolta pe deal, deoarece piața este plină cu cartofi de import.

Potrivit Violetei Ivanov, producătorii autohtoni trebuie sprijiniți de către stat, iar programul echipei sale „Moldova 2024” prevede un șir întreg de acțiuni în acest sens.

În opinia candidatului la funcția de președinte, statul protejează importatorii, în loc să aibă griză de producătorii locali. „Chiar și într-un an atât de secetos cum a fost 2020, agricultorii noștri nu pot vinde nici măcar puțina roadă strânsă cu atâta trudă. Nici măcar în acest an statul nu a făcut nimic pentru a-i proteja pe agricultorii noștri, iar importatorii fac legea în piețe și centrele comerciale, în timp ce țăranii stau cu recolta pe câmp. Este o situație strigătoare la cer!”, a menționat Violeta Ivanov.

Ea menționează că statul trebuie să susțină pe deplin producătorul autohton, așa cum prevede și programul său electoral „Moldova 2024”. „În programul nostru, statul este principalul consumator al produselor autohtone. Astfel, recolta va fi achiziționată de către stat direct de la producători. Pentru școli, grădinițe, spitale și alte instituții care vor fi asigurate cu produse autohtone, gustoase și la prețuri rezonabile, iar agricultorii vor fi mai siguri în vederea viitorului an agricol”, a scris Violeta Ivanov.

În plus, în anii mai complicați, cum este 2020, statul trebuie să achite în avans pentru recolta de anul viitor. Astfel, statul ar deveni un creditor puternic și sigur al sectorului agrar și al fermierilor, precizează Ivanov.

De asemenea, Violeta Ivanov și echipa sa pledează pentru reglementarea prețurilor, importurilor și exporturilor în sensul protejării producătorului autohton. „Vom elabora planuri la nivel național pentru a asigura securitatea alimentară și vom crea rezerve de stat pentru a acoperi în întregime necesitățile țării. Toate acestea sunt măsuri care nu necesită investiții sau cheltuieli prea mari. Este nevoie de dorința de a proteja agricultorii noștri, nu intermediarii, comercianții și producătorii de peste hotare. Mă angajez să promovez toate aceste schimbări”, a promis Violeta Ivanov.

Programul „Moldova 2024” prevede mai multe direcții pentru susținerea și modernizarea agriculturii. Printre acestea sunt crearea unui sistem de irigare modern, acordarea creditelor fără dobândă agricultorilor și altele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md