05:22:22 20.04.2024
Stiri

Ambasadorul Ioniță, la 10 ani de parteneriat strategic: „Oare ce a mai făcut România în R. Moldova? Depinde pe cine întrebi. Politicienii au un răspuns sau mai multe, în funcție de culoarea sau agenda politică, oamenii simpli, beneficiari – altul”

Actualitate 28.10.2020 16:39 Vizualizări1981 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Ioniță, la 10 ani de parteneriat strategic: „Oare ce a mai făcut România în R. Moldova? Depinde pe cine întrebi. Politicienii au un răspuns sau mai multe, în funcție de culoarea sau agenda politică, oamenii simpli, beneficiari – altul”


Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, le-a dat o replică, cu exemple concrete, celor care încearcă să diminueze suportul acordat de către București Republicii Moldova. Diplomatul a făcut trimitere la platforma 10ani.ro, care a calculat că, în cei zece ani de parteneriat strategic, România a făcut investiții de 55 de milioane de euro în beneficiul celor circa trei milioane de locuitori ai R. Moldova.

Citește și: PLATFORMA 10ani.ro // România - R. Moldova, zece ani de PARTENERIAT strategic și ZECE proiecte importante finanțate de București în stânga Prutului

CITIȚI și INTERVIU // Ana Guțu, secretar de stat în Guvernul de la București: „România a adus ceea ce are mai valoros – resursa umană. Vine și echipamentul cu medicamentele, în valoare de 3,5 milioane de euro, ajutor non-rambursabil și necondiționat”

„Oare ce a mai făcut România în Republica Moldova? Depinde pe cine întrebi. Politicienii au un răspuns (sau mai multe, în funcție de culoarea sau agenda politică), oamenii simpli, cetățenii beneficiari direcți ai proiectelor noastre - altul.

CITIȚI și FOTO // Județul din România care a alocat milioane de lei pentru proiectele importante dintr-un raion al R. Moldova cu care s-a înfrățit acum trei ani: „Împreună suntem valoare”

Pentru toți avem însă exemple concrete de reușite frumoase, menite să contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor din Republica Moldova, la educația, sănătatea și prosperitatea lor, la susținerea parcursului european și la racordarea ireversibilă la spațiul occidental de valori (în care se respectă democrația, statul de drept și drepturile omului)”, a scris Ambasadorul Ioniță pe pagina sa de Facebook.

CITIȚI și SMURD-2, cu ajutorul României: 10 milioane de euro de la UE pentru construcția a două puncte SMURD la Ungheni și Cantemir, dar și patru platforme de aterizare a elicopterelor

Precizăm că sprijinul constant, asumat și foarte responsabil acordat de România oamenilor din Republica Moldova, s-a materializat prin demararea, implementarea și finalizarea unor proiecte extrem de importante pentru comunitățile și întreaga societate din Republica Moldova, cum ar fi proiectul SMURD, renovarea a 933 de grădiniţe din R. Moldova, donarea a 196 de microbuze școlare, construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, acordarea a 20 de camioane pline cu ajutoare destinate luptei cu COVID-29, renovarea Sălii cu Orgă din Chișinău și a Muzeului Național de Artă al Moldovei, construcția unui nou sediu pentru Teatrul muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, reabilitarea Scării-cascadă din Parcul Valea Morilor, Chișinău, construcția rețelei de apeduct și canalizare pentru 577 de gospodării din satul Roșu, raionul Cahul.

Citește și: Ambasadorul Ioniță, MÂHNIT de faptul că ajutorul românesc de 70 de milioane de lei a fost întâlnit la marginea Chișinăului, dar mașinile la mâna a doua din Rusia - în PMAN: „Unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire...”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md