05:13:45 25.04.2024
Stiri

Banii promiși de Putin lui Dodon s-au ÎNJUMĂTĂȚIT: De la 500 de milioane de ruble s-a ajuns la 275 de milioane, adică la trei milioane de euro

Actualitate 28.10.2020 17:42 Vizualizări2017 Autor: Ziarul National
Banii promiși de Putin lui Dodon s-au ÎNJUMĂTĂȚIT: De la 500 de milioane de ruble s-a ajuns la 275 de milioane, adică la trei milioane de euro


De la „40 - 50 de mii de tone de motorină”, ajutor de la Moscova pentru agricultorii moldoveni anunțat în vară, s-a ajuns la „20 000 de tone” în septembrie și de două ori mai puțin la finele lui octombrie.

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Ministerul Finanțelor al Federației Ruse și Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova privind acordarea asistenței financiare nerambursabile Guvernului Republicii Moldova.

Parlamentul anunță că asistența financiară nerambursabilă de la Federația Rusă este în valoare de 275 de milioane de ruble rusești (peste 61,3 milioane de lei sau circa trei milioane de euro - n.r.) și banii vor fi utilizați pentru „susținerea producătorilor agricoli din Republica Moldova, care au avut de suferit din cauza secetei severe din anul curent, a pandemiei COVID-19 și a altor fenomene nefaste”.

Menționăm că această sumă inclusă în proiectul acordului este de aproape două ori mai mică decât cea anunțată de către președintele rus Vladimir Putin la sfârșitul lunii septembrie curent, într-o videoconferință cu Igor Dodon.

„La solicitarea Dvs., am generat fondurile necesare sub formă de ajutor umanitar în valoare totală de aproape jumătate de miliard de ruble (circa 5,5 milioane de euro - n.r.) pentru a vă furniza motorina necesară întreprinderilor agricole care au suferit cel mai mult în urma secetei”, i-a spus Putin lui Dodon pe 28 septembrie.

Tot atunci, Dodon a calculat, pe pagina sa de Facebook, că banii promiși de Putin vor ajunge pentru 20 de mii de tone de motorină.

Amintim că președintele Igor Dodon promitea, în luna august curent, după o vizită la Moscova, că Federația Rusă îi va oferi Republicii Moldova 40-50 de mii de tone de motorină ca ajutor pentru agricultorii afectați de secetă și înghețuri. Acum, ajutorul rus s-a redus, în plină campanie electorală, până la circa zece mii de tone de motorină.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md