Două țări europene intră în carantină. În acestea au fost impuse restricții antiepidemice mai dure

Foto: Agerpres

Statele europene anunță noi măsuri de carantină împotriva coronavirusului. Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, cu baruri și restaurante închise, însă școlile vor funcționa în continuare. La scurt timp, Emmanuel Macron a anunțat că în Franța va fi instituită carantina generală.

Franța adoptă măsuri mai dure decât Germania: președintele Emmanuel Macron a anunțat carantină totală începând de vineri. Afacerile neesențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni. Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esențiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mișcare în aer liber.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum în prag de alertă. […] Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a spus președintele francez, adăugând că al doilea val „va fi mai greu, mai mortal decât primul”, scrie digi24.ro.

Macron a subliniat însă că alte state europene, precum Spania, Irlanda și Țările de Jos, au luat măsuri „mai dure și mai devreme decât noi”.

Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri împreună cu landurile instituirea unor noi restricții antiepidemice care includ închiderea barurilor și restaurantelor și sistarea activităților culturale și sportive în spații închise pentru a încerca să oprească creșterea continuă a cazurilor de COVID-19, potrivit agențiilor Reuters, dpa și EFE, preluate de agerpres.ro.

Germania: restricții în luna noiembrie

Noile restricții, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maximum 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness și bazinele de înot vor fi închise, iar concertele – anulate.

De asemenea, populația este îndemnată să evite călătoriile neesențiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Obiectivul acestor măsuri severe – nu însă la fel de restrictive ca în primăvară, când au fost închise magazinele neesențiale și școlile – este, potrivit lui Merkel, să limiteze cât mai mult efectele economice și să permită menținerea deschiderii școlilor și grădinițelor.

Cancelarul a anunțat de asemenea un nou program de ajutor de urgență în valoare de 10 miliarde de euro pentru companiile afectate de restricțiile antiepidemice.

În ultimele 24 de ore, Germania a înregistrat 14 964 de noi cazuri de COVID-19 și 85 de decese, menținând în continuare rata infectărilor și a deceselor sub cea a multora dintre țările vecine.

Taguri: #coronavirus
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente