fbpx

Creierul uman ar „îmbătrâni” cu 10 ani după COVID-19. „Există consecinţe cognitive cronice”

Creierul pacienților care au suportat COVID-19 poate suferi schimbări semnificate ale activității creierului. Savanții britanici au realizat un studiu în cadrul căruia au stabilit că îmbolnăvirile grave sunt urmate, de cele mai multe ori, cu un declin mental echivalent cu îmbătrânirea cu 10 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La cercetarea realizată de Imperial College London au participat peste 84.000 de persoane. Așadar, la pacienții cu forme severe de COVID-19, infecția poate provoca un deficit cognitiv timp de câteva luni, chiar dacă persoanele nu mai manifestă simptome.

Testele cognitive, care măsoară cât de bine îndeplinește creierul anumite sarcini, au fost utilizate pentru a evalua activitatea cerebrală a persoanele care au participat la eveniment, transmite Reuters. Constatările remarcă un declin al performanțelor generale cu circa 10 ani la persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani.

Totuși, există și savanți care se arată sceptici în privința studiului. Ei afirmă că performanțele cognitive ale pacienților nu au fost evaluate înainte de îmbolnăvire, iar pentru a obține date concludente, testele trebuie repetate periodic, fiind comparate rezultatele.

Articole asemănătoare

Back to top button