‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri24 mln de lei alocate suplimentar pentru agricultorii de pe „listele suplimentare”

24 mln de lei alocate suplimentar pentru agricultorii de pe „listele suplimentare”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Alte 24 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru acoperirea parțială a cheltuielilor suportate de fermierii afectați de secetă. Banii vor ajunge la acei agricultori care au fost incluși pe așa-zisele „listele suplimentare”.

O decizie în acest sens a fost aprobată de cabinetul de miniștri.

„S-a constatat că unii producători agricoli, din motive obiective, nu au putut beneficia de compensații, ca urmare a înregistrării calamităților naturale în sectorul agricol. Reieșind din situația complicată în care se află fermierii, și în contextul oportun de efectuare a lucrărilor agricole de toamnă, Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, la insistența agenților economici, propune modificarea procedurii de acordare a compensațiilor și suplinirea Raportului totalizator”, se arată în nota informativă a documentului.

Prin urmare, pe lângă cele 300 de milioane de lei alocate inițial, fondul se va suplini cu alte 24 de milioane de lei. Precizăm că termenul limită de depunere a dosarelor, în cazul de față este 15 noiembrie 2020.

Menționăm, că hotărârea va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit ultimelor date, pe „listele-suplimentare”, până la ora actuală au fost incluși 250 de fermieri.

Amintim că, pentru un hectar reînsămânțat după ce a fost semănat în toamnă, guvernul va achita 1080 lei. Pentru 1 hectar semănat cu grâu, afectat în proporție mai mare de 60% – 1000 lei, orz – 1020 lei, rapiță – 1400 lei. De asemenea, va fi acoperit parțial și prejudiciul cauzat de grindină.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›