image
Sursa foto: caramalac

Numele lui Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a dispărut de pe site-ul Interpol; Care este motivul

După ce recent a fost clasată o cauză penală care-l viza pe interlopul Grigore Caramalac, numele acestuia a dispărut de pe site-ul oficial al Interpol.

Șeful Centrului cooperare polițienească internațională (Biroul INTERPOL Moldova), Viorel Țentiu, a precizat pentru Jurnal.md că este vorba despre o chestie pur tehnică și că în câteva zile numele lui Caramalac ar urma să apară din nou în lista celor căutați de Interpol.

Grigore Caramalac este în continuare căutat internațional pentru arest și extrădare. După modificările care s-au făcut, știți că a fost anulat un mandat de arest și a fost clasată o cauză penală, aceste modificări au fost introduse în baza de date. Acum el pe intern, pe canalul nostru de comunicare, el este în continuare căutat internațional, însă tehnic secretariatul general urmează în două-trei zile maxim să-l pună înapoi pe site-ul public al Interpol”, a declarat Viorel Țentiu.

Amintim că, acum două săptămâni, Jurnal scria despre faptul că Grigore Caramalac, alias Bulgaru, ar putea fi scos de sub urmărire internațională și că o solicitare în acest sens a fost adresată Ministerului de Interne de către avocatul lui Caramalac, Alexei Frunze. În baza acestei cereri, Biroul Interpol de la Chișinău a transmis solicitarea către mai multe instituții, printre care și Inspectoratul de Poliție Centru.

Același document, făcut public în exclusivitate de Jurnal TV, arăta că una dintre cauzele penale pe numele lui Grigore Caramalac a fost clasată pe 11 septembrie 2020.

Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”, (n. 21 martie 1965, Taraclia), dat în căutare prin Interpol în 1998, fiind acuzat de estorcare de fonduri, banditism, tâlhării și furturi în proporții deosebit de mari. Pe parcursul a mai bine de un deceniu ani, de când a fost anunțat în căutare generală, Karamalak a fost reținut în repetate rânduri, în Rusia și Ucraina, dar de fiecare dată a rămas la libertate. Totodată, fiind căutat prin Interpol, el a reușit să participe la mai multe acțiuni publice, iar președintele Federației Ruse, Dmitri Medvedev, i-a acordat, în august 2008, cetățenie rusă. În 2014 cauza penală a ajuns ilegal în Rusia, iar instanțele de acolo l-au achitat. Pe 31 octombrie 2016 a fost reluată urmărirea penală în cadrul dosarului pe numele lui Karamalak în baza mai multor capete de acuzare, fiind învinuit de un șir de infracțiuni comise la sfârșitul anilor 90 și până-n 2001, inclusiv șantaj, tentativă de omor intenționat și acțiuni de banditism.

caramalaccaramalac

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: