(doc) În atenția moldovenilor care planifică o călătorie în Danemarca. Anunțul făcut de autoritățile daneze

Accesul pentru străini rămâne, în continuare, restricționat în Danemarca, iar intrarea în țară este permisă doar în baza unui motiv întemeiat. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Germania, într-o postare pe pagina oficială, unde au fost enumerate și categoriile de persoane care fac excepție.

Foto: UNIMEDIA

Accesul este permis pentru următoarele categorii de persoane:

I. Muncă, afaceri, studii: aveți un permis de muncă valabil pentru Danemarca; pentru a participa la întâlniri etc. ca parte a muncii dvs, pentru a efectua servicii sau a transporta mărfuri în sau din Danemarca; sunteți student în Danemarca; aveți un stagiu în Danemarca;

II. Aspecte de ordin privat: sunteți partenerul, părintele, etc. unei persoane rezidente în Danemarca; pentru îngrijirea copiilor minori; dacă sunteți soțul, partenerul de viață, logodnicul, iubita, părintele , fratele, bunicul, copilul, nepotul sau vitregul unui cetățean danez rezident în străinătate; dacă sunteți îngrijitorul principal al minorilor care trăiesc în Danemarca; dacă doriți să vizitați o persoană grav bolnavă sau pe moarte și sunteți soțul, partenerul de viață (live-in partner), iubita, copiii, nepoții, vitregii, nepoții vitregi, frații, părinții, , bunicii , socrii; dacă trebuie să participați la nașterea iminentă a copilului dumneavoastră cu acordul viitoarei mame; dacă doriți să continuați tratamentul la o instituție de sănătate daneză; urmează să participați la o înmormântare;

Reprezentanții Ambasadei menționeză că prerogativa de a decide admiterea sau refuzul intrării pe teritoriul Danemarcei aparține exclusiv ofițerului de frontieră.

Pentru cazuri individuale este recomandat să fie apelată linia telefonică specială a Poliției daneze dedicată întrebărilor legate de traversarea frontierei daneze: 0045 70206044 (luni-vineri 8.00-16.00 și în weekend și sărbători legale 9.00-12.00).


Pub