(video) „Afacerea” cu droguri pe Telegram i-ar putea costa 15 ani de libertate. Doi bărbați, reținuți în flagrant de polițiști

Vindeau droguri prin diverse aplicații, inclusiv Telegram, iar acum riscă să stea după gratii până la 15 ani. Este vorba despre doi bărbați, membri activi ai unui grup, suspectați de realizarea drogurilor în proporții deosebit de mari în Criuleni. Unul dintre suspecți a stat după gratii 5 ani, fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Schema infracțională a suspecților a fost deconspirată de ofițerii Direcţiei investigații „Сentru” a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu polițiștii și procurorii din Criuleni.

Membrii grupării au fost reținuți în flagrant în Criuleni, unde au fost efectuate percheziții corporale ale suspecților, precum și în automobilul personal al unuia dintre ei. Este vorba despre doi bărbați cu vârstele de 19 și 25 de ani, ambii locuitori ai orașului Criuleni.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat 9 pachețele de tip ,,ZIP-LOCK” cu substanțe asemănătoare etnobotanicelor și marijuana, bani obținuți din comercializarea drogurilor și un cântar electronic utilizat la cântărirea substanțelor narcotice. Acestea au fost ridicate și transmise către Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare pentru efectuarea expertizei.

În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar suspecții au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 15 ani de închisoare.

Oamenii legii, în continuare, întreprind acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat sau au favorizat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.


Pub