Guvernatoarea Găgăuziei s-a întâlnit cu prima doamnă a Turciei, la Ankara. Despre ce au discutat

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi, la Ankara, cu prima doamnă a Turciei, Emine Erdogan, în cadrul congresului internațional „Zero deșeuri și municipalități”. Irina Vlah și Emine Erdogan au discutat despre rezultatele cooperării dintre Găgăuzia și Republica Turcia și au prezentat cele mai relevante domenii de cooperare în viitorul apropiat. La întâlnire a participat și ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Dumitru Croitor.

Foto: fb/IrinaVlah

Guvernatoarea Găgăuziei și-a exprimat recunoștința față de conducerea turcă pentru proiectele sociale importante implementate în Găgăuzia în ultimii ani, și anume construcția unui complex medical și de diagnostic, o casă de bătrâni, o casă de artă, pregătire pentru lansarea construcției Colegiului Industrial numit după Recep Tayyip Erdogan.

Părțile au discutat și despre o serie de proiecte sociale. Bașcana a subliniat că autoritățile din Găgăuzia sunt interesate de o cooperare cu Turcia în domeniul sănătății, educației și culturii și în alte domenii ale sferei sociale. Irina Vlah a invitat-o ​​pe prima doamnă a Republicii Turcia Emine Erdogan să facă o vizită oficială în Găgăuzia.

Membrii parlamentului turc, precum și primari a peste 300 de orașe, participă la congresul internațional „Zero deșeuri și municipalități”. Evenimentul este dedicat problemelor de mediu, gestionării deșeurilor menajere și reducerii deșeurilor.

Irina Vlah, a ținut un discurs și a subliniat că autoritățile își doresc în continuare stabilirea unor relații strânse cu Uniunea Municipalităților din Turcia în toate direcțiile.

fb/IrinaVlah / Sursa:fb/IrinaVlah
fb/IrinaVlah / Sursa:fb/IrinaVlah
fb/IrinaVlah / Sursa:fb/IrinaVlah
fb/IrinaVlah / Sursa:fb/IrinaVlah
fb/IrinaVlah / Sursa:fb/IrinaVlah


Pub