Pro Moldova a decis pe cine va susține la alegerile prezidențiale

Cei 10 membri care au rămas în grupul parlamentar Pro Moldova au anunțat că o vor susține pe candidata PAS, Maia Sandu, la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut de către deputatul Vladimir Cebotari, într-o postare pe facebook, unde a invocat și motivele acestei decizii.

Foto: fb/VladimirCebotari

„Duminică, 1 noiembrie 2020, trebuie să ieșim la vot, să alegem președintele Republicii Moldova și totodata, să decidem soarta țării. Țara și oamenii sunt absorbiți în sărăcie totală, datorii, în corupție.

Guvernarea nu face nimic pentru oamenii simpli, i-a uitat pe timp de pandemie, i-a închis in case fără să le ofere un pachet social, le-a închis afacerile dar ia obligat să achite impozite, credite si chirii.

Oamenii pleacă masiv din țară, nu își mai leagă viitorul de Republica Moldova. Țara și oamenii au nevoie de schimbare, iar schimbarea începe de la schimbarea guvernării. Acum trebuie să îl schimbăm pe Dodon! Ieri am petrecut consultații cu colegii din Organizația Municipiului Chișinău a Partidului Pro Moldova.

Decizia noastră unanimă este să mobilizăm masiv membrii noștri, simpatizanții noștri și să îndemnăm toți cetățenii să o votăm la funcția de Președinte al Republicii Moldova pe Maia Sandu. Funcția de Președinte al Republicii Moldova este una simbolică, de administrare a afacerilor externe dar și de numire în funcție a persoanelor care înfăptuiesc justiția. Suntem convinși că Maia Sandu va scoate țara din izolarea internațională în care a băgat-o Igor Dodon.

Suntem convinși că Maia Sandu nu va numi în funcții în justiție persoane compromise și corupte. Să arătăm lumii întregi că nouă ne pasă și că vrem să construim o altfel de țară, mai bună”, a scris Vladimir Cebotari, într-o postare pe pagina sa de facebook.

La mijlocul lunii octombrie, cinci deputați Pro-Moldova au anunțat că o susțin pe Violeta Ivanov la prezidențiale.

La 23 octombrie, 5 membri ai grupului au anunțat că părăsesc Pro Moldova și rămân neafiliați.


Pub