Restricții impuse de ANTA șoferilor în ziua scrutinului prezidențial. Vezi care sunt acestea

Agenția Națională Transport Auto informează că pe 1 noiembrie 2020, când au loc alegerile prezidențiale, se va înterzice circularea mașinilor a căror capacitate de transportare este mai mare de 8 persoane. Asta pentru a combate acțiunile de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare de către concurenții electorali sau alte persoane terțe.

Foto: Foto: ANTA

Astfel, conform Hotărârii Comisiei Electorale Centrale, în ziua alegerilor, între orele 07.00 și 21.00, transportul public va funcționa în regim obișnuit.

În schimb, ANTA anunță despre interzicerea transportării organizate a alegătorilor de către un concurent electoral sau de către alte persoane, în interesul vreunui concurentului electoral, și obținerea în schimb a votului favorabil acelui candidat.

De asemenea, nu se permite efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare cu autobuze/autocare sau efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare de către operatorul de transport rutier în regim taxi, conform unor înțelegeri cu terțe persoane. Excepții fac alegătorii cu dizabilități.

Reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto vor monitoriza traficul rutier și vor verifica unitățile de transport.


Pub