(video) Igor Dodon nu a venit la dezbaterile publice inițiate de Maia Sandu. Unde a preferat să meargă

Candidata PAS la Președinție, Maia Sandu, i-a lansat contracandidatului său Igor Dodon o invitație la dezbatere publică pentru astăzi, 27 octombrie, pentru a discuta pe teme economice. Cel din urmă, însă, a avut alte planuri pentru această zi. Actualul șef al statului a asistat, alături de soția sa, la Liturghia oficiată la Mănăstirea Hâncu, cu prilejul sărbătorii Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Maia Sandu spera să aibă o dezbatere pe teme economice cu Igor Dodon, în cadrul unei discuții publice. Aceasta planifica să îi adreseze un șir de întrebări actualului șef al statului.

„Cu ce s-a ocupat Președinția în ultimii patru ani? Ce a făcut Igor Dodon 4 ani pentru a contribui la atragerea investițiilor, deschiderea mai multor companii, îmbunătățirea mediului de afaceri, rezolvarea problemelor antreprenorilor, crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea accesului la surse de finanțare, protejarea antreprenorilor, promovarea exporturilor? Aș fi vrut să-l întreb de ce în toți acești ani nu a făcut nicio vizită în țări de unde vin investiții serioase în Republica Moldova, cum ar fi Italia, Germania, România, Marea Britanie, Polonia, Franța, SUA? Cum se întâmplă că un președinte de țară, în 4 ani, nu și-a făcut timp pentru nicio vizită oficială în țări care sunt parteneri comerciali importanți pentru Republica Moldova? Aș fi vrut să-l întreb ce a făcut atunci când sectorul privat, multe întreprinderi erau atacate de grupări criminale, când erau preluate afaceri, când oamenii de afaceri erau sufocați de instituțiile statului, de controale abuzive? Acestea sunt întrebările pe care aș fi vrut să le pun astăzi. Și să-l întreb dacă a urmărit cum au crescut prețurile în Republica Moldova și dacă înțelege ce înseamnă prețuri mari într-o țară cu oameni săraci”, a precizat Maia Sandu.

În timp ce lidera PAS își susținea discursul în fața camerelor, Igor Dodon se afla la Mănăstirea Hâncu, unde a asistat, împreună cu soția sa, la Liturghia oficiată cu prilejul sărbătorii Sfânta Cuvioasă Parascheva, care este considerată ocrotitoarea Moldovei. Șeful statului a postat pozele pe pagina sa de Facebook, însoțite de o felicitare adresată tuturor credincioșilor ortodocși.

Anterior, Igor Dodon a declarat că nu va participa la dezbateri electorale, cel puțin până pe 1 noiembrie. Totodată, acesta a declarat că nu va utiliza bilboarduri și panouri în campanie, pentru a se promova și nici nu va utiliza automobilul de serviciu pentru a merge în teritoriu la întrevederi cu alegătorii.

La începutul lunii octombrie, Maia Sandu l-a mai invitat pe Igor Dodon la o dezbatere publică, să răspundă la unele întrebări, care, în opinia fostei prim-ministre sunt importante. Lidera PAS spune că actualul președinte trebuie să răspundă cum a gestionat pandemia, de ce statul nu a venit cu ajutor pentru cetățeni în această perioadă și ce era în sacoșa pe care Plahotniuc i-a propus-o.

Igor Dodon, la Mănăstirea Hîncu / Sursa:Facebook/ Igor Dodon
Igor Dodon, la Mănăstirea Hîncu / Sursa:Facebook/ Igor Dodon
Igor Dodon, la Mănăstirea Hîncu / Sursa:Facebook/ Igor Dodon


Pub