Alertă cu bombă. Zona Arcului de Triumf din Paris, evacuată. A fost găsită o geantă cu muniție lângă turnul Eiffel

Zona Arcului de Triumf și a bulevardului Champs-Elysées din Paris a fost evacuată marți după-masă, în urma unei alerte cu bombă, scrie BFM. Poliția și echipe de geniști au sosit la fața locului, transmite Digi24.

Foto: destepti.ro

Alerta de securitate a fost declanşată pe fondul informaţiilor despre riscurile unui atac terorist. În paralel cu alerta de bombă, în zona turnului Eiffel a fost descoperită o geantă conținând muniție, scrie Actu.fr, citând surse din poliția pariziană.

În zonă a fost raportat un colet suspect, iar echipele de intervenție iau măsuri pentru a se asigura că orice pericol este îndepărtat, mai scrie site-ul menționat.

Transportul a fost deviat, metroul nu mai oprește în zonă.

Incidentul are loc într-o perioadă tensionată, provocată de protestele lumii musulmane după declarațiile președintelui Emmanuel Macron legate de caricaturile cu Mahomed și înăsprirea controlului asupra organizațiilor islamiste de pe teritoriul Franței. Totul a fost declanșat de uciderea profesorului Samuel paty de către un tânăr islamist, după ce profesorul le arătase elevilor săi caricaturile cu profetul Mahomed.


Pub