00:48:42 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Igor Dodon a ingnorat invitația la DEZBATERI lansată de Maia Sandu: „A preluat schemele și continuă să își bată joc de economie prin contrabandă, evaziune fiscală, folosind agențiile statului ca să scoată bani în interese proprii”

Actualitate 27.10.2020 10:16 Vizualizări1557 Autor: Ziarul National
VIDEO // Igor Dodon a ingnorat invitația la DEZBATERI lansată de Maia Sandu: „A preluat schemele și continuă să își bată joc de economie prin contrabandă, evaziune fiscală, folosind agențiile statului ca să scoată bani în interese proprii”


Candidatul Igor Dodon nu a venit astăzi la dezbaterea publică inițiată de Maia Sandu, iar candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a urcat la tribună anunțând că a vrut să abordeze teme economice în discuția cu principalul ei contracandidat de la prezidențiale, pentru că „economia înseamnă bunăstare”.

Maia Sandu a enumerat întrebările pe care i le-ar fi pus lui Igor Dodon, persoana ce a stat în fruntea R. Moldova în ultimii patru ani, timp în care „peste 140 de mii de tineri au plecat din republică”, o treime dintre companiile autohtone au ajuns în prag de faliment, iar „60 - 70 de mii de oameni” și-au pierdut locul de muncă din cauza crizei pandemice la care guvernarea nu a avut un răspuns adecvat.

Candidata PAS la funcția de șef al statului a vrut să-l întrebe pe Igor Dodon ce a făcut în ultimii patru ani pentru atragerea investițiilor în R. Moldova, pentru a contribui la deschiderea unor întreprinderi, pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, a rezolva problemele antreprenorilor etc.

De asemenea, Maia Sandu l-ar fi întrebat pe Igor Dodon ce a făcut atunci când întreprinderile erau atacate de grupuri criminale, statul era „capturat de interese mafiote” și de ce nu a întreprins nicio vizită, în cei patru ani de mandat, în statele care sunt principalii parteneri comerciali ai R. Moldova, cum ar fi România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Germania, Franța, SUA etc.

„Lui Igor Dodon i-a păsat doar de propriile interese, de companiile care-l slujesc pe el și contrubuie la partid și în buzunarul său. Nu i-a păsat atunci când oamenii de afaceri erau puși la închisoare pe nedrept, le erau furate afacerile. El atunci a stat în palatul său de cleștar și s-a făcut că nu vede și nu aude. Iar în momentul în care noi am reușit să dăm jos regimul autoritar al lui Plahotniuc, el a venit și a preluat schemele și continuă să își bată joc de economie prin scheme de contrabandă, evaziune fiscală, folosind agențiile statului ca să scoată bani din economie în interese proprii”, a acuzat Maia Sandu.

Lidera PAS a declarat că are un plan de redresare a economiei și își propune, din funcția de șef al statului, să aducă investiții străine în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md