17:08:23 25.04.2024
Stiri

FOTO // Echipa lui Ilan Șor a adus lumină pe străzile altor două localități din raionul Orhei: „Este mai mult decât un moment de sărbătoare pentru noi, este un eveniment important”

Actualitate 27.10.2020 12:48 Vizualizări728 Autor: Ziarul National
FOTO // Echipa lui Ilan Șor a adus lumină pe străzile altor două localități din raionul Orhei: „Este mai mult decât un moment de sărbătoare pentru noi, este un eveniment important”


Încă două localități din raionul Orhei, comuna Mârzești și satul Mârzaci din aceeași comună, au fost dotate cu sustem modern de iluminat stradal. Astfel, cei peste 1200 de oameni care trăiesc în cele două localități nu vor mai trebui să înfrunte bezna atunci când merg noaptea pe străzi, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Raional Orhei.

La Mârzești, care astăzi sărbătorește și Hramul localității, au fost instalate 248 de corpuri LED, iar la Mârzaci – 164 de becuri. De asemenea, în cele două localități a fost instalată o rețea electrică de aproape 15 kilometri. Totodată, au fost modernizate cinci posturi de transformare și instalate sisteme inteligente de conectare și deconectare a becurilor la anumite ore.

La evenimentul de inaugurare au participat locuitorii celor două localități și autoritățile locale. Primarul comunei Mârzești, Vitalie Berezanțev a spus că sătenii de mult își doreau ca acest proiect să fie realizat, iar acum a venit momentul mult așteptat.

„Este mai mult decât un moment de sărbătoare pentru noi, este un eveniment important, o realizare de care eu sunt mândru și pe această cale mulțumesc echipei lui Ilan Șor pentru suportul acordat, și vouă pentru răbdare”, a menționat primarul.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a reiterat grija echipei lui Ilan Șor pentru rezolvarea problemelor cetățenilor. „Iluminatul stradal este una din comoditățile de bază de care trebuie să se bucure cetățenii din toate localitățile țării. Aceasta înseamnă, de asemenea, și mai multă siguranță pe timp de noapte. Ne bucurăm că, rând pe rând, echipa noastră rezolvă această problemă în toate localitățile raionului Orhei, dar și în multe localități din alte raioane ale R. Moldova”, a declarat Țurcanu.

Sursa citată subliniază că, până la sfârșitul acestui an, echipa lui Ilan Șor va implementa proiecte de iluminat stradal în circa o sută de localități din țară, inclusiv în toate localitățile din raionul Orhei. Unul din cele mai mari proiecte de iluminare stradală a echipei lui Ilan Șor a fost finisat la sfârșitul verii în orașul Taraclia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md