CSM a dispus organizarea repetată a concursului de desemnare a unui judecător ca membru al Consiliului Institutului Național al Justiției

Anticoruptie.md
27/10/2020
Europa - EU

La ședința de marți a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a decis organizarea repetată a concursului pentru desemnarea unui judecător în calitate de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției, pentru că cei doi candidați nu au acumulat numărul necesar de voturi. 

La concurs au participat judecătorii Victor Sandu și Ghenadie Eremciuc, însă niciunul dintre ei nu a întrunit numărul de voturi.

CSM a aprobat cererile a patru judecători de primire a gradului de calificare V. este vorba despre judecătorul de la Judecătoria Comrat Valeri Hudoba. Alți trei judecători sunt de la Judecătoria Chișinău după cum urmează: Valentin lastavnețchi, Bejenari Olga și Tatiana Bivol. 

Propunerea de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă a magistratelor Cristina Prisacari și Olga Jamba a fost aprobată la ședința de marți a CSM. 

Anticoruptie.md
27/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii