/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dezbateri electorale la TV8. Țîcu spune cu ce funcție importantă s-ar putea alege Băsescu dacă el ajunge președinte

missing
27 octombrie 2020, ora 18:49

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale Octavian Țîcu spune că în cazul în care va fi ales de cetățeni în funcția de șef de stat îl va propune pe Traian Băsescu, fostul președinte al României, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută pe 27 octombrie la dezbaterile electorale de la TV8. 

„Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste procese vor fi asumate de către statul român, împreună cu Uniunea Europeană”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat care este șansa ca candidatura acestuia să fie susținută de Parlament, Octavian Țîcu a spus următoarele: „Candidatura acestuia depinde de procentajul pe care-l vom avea în alegeri. Cred că Traian Băsescu va accepta, întrucât PUN este proiectul lui”.

La dezbaterile electorale de la TV8 din această seară au participat reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, Dan Perciun, candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu și candidatul Mișcării Politice Unirea, Dorin Chirtoacă. Invitată a fost și candidata Partidului „Șor”, Violeta Ivanov, însă nu a participat nici ea, nici vreun reprezentant de-al ei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram