/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Ajutoare umanitare sau electorale? Mai multe donații au fost împărțite persoanelor cu dizabilități împreună cu pliantele lui Igor Dodon

missing
27 octombrie 2020, ora 20:45

Au împărțit deschis ajutoare umanitare pentru persoanele cu dizabilități, iar pe sub masă au oferit broșuri și ziare cu imaginea lui Igor Dodon. S-a întâmplat, astăzi, la un centru evreiesc din Capitală, unde angajații ofereau ajutoare din Israel împreună cu pliantele candidatului la prezidențiale. Imaginile au fost publicate de un deputat, care spune că cele văzute ar putea fi calificate drept coruperea alegătorilor. Purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon a negat, însă, că stafful electoral al acestuia ar fi implicat în așa ceva. Comisia Electorala Centrală a refuzat să comenteze imaginile.

„Eu sunt un simplu alegător și vreau să întreb ce împărțiți acum cu Igor Dodon, spuneți vă rog”.

Din imaginile publicate de deputatul Dumitru Alaiba se vede cum câteva zeci de persoane s-au adunat într-o curte din Capitală, așteptând donațiile. Însă acestea erau împărțite împreună cu materiale informative electorale ale candidatului Igor Dodon. Mai mult, pe masa unde erau teancuri de ziare și pliante, dar și o listă, pe care fiecare beneficiar trebuia să-și lase semnătura.

„Scuzați, eu dau raport la contabilă pentru ajutorul umanitar primit. – Dar ziarele. – Nu știum. – Păi au fost aici. – Au fost, deja nu sunt, oamenii s-au informat”.

Oamenii primeau ziarele și le ascundeau imediat, întrucât ar fi fost avertizați să nu le arate nimănui.

Atunci când au fost întrebați în fața camerei despre broșurile împărțite împreună cu ajutoarele umanitare, toți au negat faptul și au început să-i alunge pe cei care filmau ce se întâmplă.

„- Ce se împarte aici? – Ajutor imunitar. – Din partea cui? – Organizația americano-evreiască. – De ce dați pliante cu Igor Dodon? – Asta aparte, altfel”.

„Dacă vrea – ia, dacă nu – nu. Iar asta e ajutor umanitar. Dvs că faceți așa filmări, trebuie să vă fie rușine”.

Purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon ne-a declarat că stafful electoral al acestuia respectă strict toate prevederile Codului Electoral și nu se comit niciun fel de abateri, iar acuzațiile aduse sunt mai degrabă o interpretare eronată a cuiva. Comisia Electorala Centrală a refuzat să comenteze imaginile.

Într-un răspuns oferit postului nostru de televiziune, responsabilii spun că nu cunosc detalii și că vor examina cazul doar dacă va fi depusă o contestație în modul stabilit de lege.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram