image
Sursa foto: GettyImages

Consilier al lui Trump: Nu vom putea ține pandemia sub control

Un consilier de rang înalt al președintelui american Donald Trump a recunoscut că Statele Unite „nu vor ține sub control pandemia” de coronavirus, potrivit BBC, citat de Digi24.

Șeful de cabinet al lui Trump, Mark Meadows, a declarat că virusul ar putea fi învins doar cu „măsuri de atenuare”, cum ar fi vaccinurile și medicamentele.

„Ce trebuie să facem este să ne asigurăm că avem factorii de atenuare necesari, fie e că e vorba de vaccinuri sau tratamente, pentru a ne asigura că nu mor oameni din această cauză”, a mai spus Meadows,într-un interviu pentru CNN.

Declarațiile sale vin în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în SUA, cu nouă zile înainte de alegerile prezidențiale.

Rivalul democrat al lui Trump la prezidențiale, Joe Biden, a reacționat spunând că administrația americană flutură „steagul alb al înfrângerii”.

Administrația Trump „a renunțat la datoria sa de bază de a proteja poporul american”, a mai spus Biden.

Meadows a mai spus, într-un interviu pentru CNN, spus că să controlezi virusul nu este un obiectiv realist, deoarece „este un virus contagios, la fel ca gripa”.

Aproximativ 225.000 de oameni au murit de COVID-19 în SUA de la debutul pandemiei.

SUA au înregistrat 83.718 de noi cazuri de COVID-19 sâmbătă, potrivit Universității Johns Hopkins, cu puțin sub recordul de 83.757 raportat vineri. Anterior, cel mai mare număr de infecții raportate într-o singură zi a fost 77.362, pe 16 iulie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: