UNInterviu electoral cu Andrei Năstase, despre promisiuni, scrisori, demisii și „vânzări de iluzii”: Ideea că vom scăpa de Plahotniuc tot era o iluzie

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de Președinte al țării, Andrei Năstase și-a prezentat programul electoral la emisiunea UNInterviu de la UNIMEDIA. Printre toate promisiunile legate de pensii, salarii, indemnizații și reforme, Năstase și-a asumat și 5 angajamente, pe care, dacă nu le va îndeplini în primul an de mandat, vor servi motiv pentru a demisiona din funcția de șef de stat.

Cele 5 angajamente se referă la modificarea Constituției pentru garantarea venitului minim pentru fiecare cetățean; înăsprirea pedepselor pentru corupție și furt din banul public cu închisoare de până la 25 de ani și eliminarea din sistem a procurorilor și judecătorilor corupți; finanțarea sectorului Educației și al Sănătății cu câte 7% din Produsul Intern Brut al Republicii Moldova, pe o perioadă de cel puțin 10 ani de zile și înființarea unei Comisii de Control, care va avea ca obiect de activitate monitorizarea, controlul și stabilirea prețurilor maximale la produsele și serviciile care fac parte din coșul lunar de consum al cetățeanului.

Andrei Năstase a spus care va fi primul lucru pe care îl va face în calitatea sa de președinte, dar și pe cine va susține Platforma DA în turul II al alegerilor prezidențiale.

S-a referit și la afirmațiile că actualii candidați la președinție „vând iluzii”, atunci când promit salarii, pensii și drumuri bune.

„Președintele are dreptul la inițiative legislative? Desigur, așa cum poate formula modificări la Constituție și cere majorări, cu atât mai mult cu cât avem stabilit foarte clar de unde putem acoperi aceste cheltuieli și vreau să văd cine dintre deputați nu va susține astfel de inițiative. Or, era o iluzie și ideea că vom scăpa de Plahotniuc, dar iată că am realizat-o, chiar dacă unii încearcă să-și asume acest lucru”, a mai spus Andrei Năstase.

Puteți urmări aici întreaga emisiune:


Pub