(foto) Lucrători medicali care tratează pacienții infectați cu Covid-19, prin obiectivul unui fotograf. Unde poți vedea expoziția fotografică

Riscându-şi propria viaţa, luptă pentru viaţa fiecărui pacient. În asemenea ipostaze i-a surprins în obiectivul camerei sale, maestrul fotograf, Mihai Vengher, pe lucrătorii medicali care tratează pacienții infectați cu Covid-19. Expoziția „Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta”, inaugurată în scuarul Catedralei Mitropilitane, este un omagiu adus medicilor, dar şi o modalitate de a sensibiliza oamenii în legătură cu pericolul de infectare.

Foto: msmps.gov.md

Chiar de la începutul pandemiei, Mihai Vengher își dorea să surprindă în obiectivul aparatului de fotografiat chipurile lucrătorilor medicali din prima linie. Primele fotografii le-a realizat în timp ce se trata de Covid-19 la Spitalul „Gheorghe Paladi” din Chișinău.

„Am luat aparatul de fotografiat cu mine la spital. Am văzut persoane în stare foarte gravă, iar din partea medicilor o atitudine foarte grijulie și foarte atentă, luptând pentru fiecare viață”, spune fotograful Mihai Vengher.

msmps.gov.md / Sursa:msmps.gov.md
msmps.gov.md / Sursa:msmps.gov.md
msmps.gov.md / Sursa:msmps.gov.md
msmps.gov.md / Sursa:msmps.gov.md


Pub