19:21:16 23.04.2024
Stiri

IMPORTANT! Cetățenii R. Moldova pot merge în România FĂRĂ să mai stea în carantină: Bucureștiul a eliminat R. Moldova din lista statelor cu risc epidemiologic

Actualitate 26.10.2020 11:43 Vizualizări12577 Autor: Ziarul National
IMPORTANT! Cetățenii R. Moldova pot merge în România FĂRĂ să mai stea în carantină: Bucureștiul a eliminat R. Moldova din lista statelor cu risc epidemiologic


UPDATE // Ambasada României în R. Moldova a venit cu precizări, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la București a actualizat luni, 26 octombrie, lista ţărilor cu risc epidemiologic, din aceasta fiind exclusă R. Moldova.

Astfel, moldovenii cu cetăţenie română pot merge peste Prut fără să mai stea în carantină timp de două săptămâni.

Totuși, moldovenii care deţin doar paşaport moldovenesc au în continuare interdicţia de a intra în România, potrivit unei hotărâri anterioare a autorităţilor române care interzice acest lucru până la 16 noiembrie curent.

Excepţie fac moldovenii care au membri de familie români, cei care posedă un permis de şedere peste Prut, persoanele care se deplasează în interes profesional sau la studii, membri ai misiunilor diplomatice, dar şi cei care ajung cu scop de tranzitare.

PRECIZĂRILE Ambasadei României cu privire la regimul de intrare, ședere și tranzit pentru cetățenii R. Moldova. Ce categorie de cetățeni ai R. Moldova NU are dreptul de a intra pe teritoriul României pe durata stării de alertă.


*********************

Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la București a actualizat luni, 26 octombrie, lista ţărilor cu risc epidemiologic, pe aceasta regăsindu-se Belgia, Olanda, Spania, Franța sau Marea Britanie și fiind eliminate Statele Unite și Republica Moldova.

Astfel, cei care sosesc în România din R. Moldova nu mai trebuie să intre în carantină.

Conform deciziei CNSU, se instituie măsura carantinei în cazul persoanelor care sosesc în România din statele incluse în listă, începând cu 26 octombrie, scrie hotnews.ro.

Pe lista, în care se află 30 de țări, au fost introduse Slovenia, Croația, Irlanda, Portugalia, Elveția sau Vatican și au fost eliminate SUA și Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md