13:04:04 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Documentele de la Moscova care îl contrazic pe Ambasadorul rus Vasnețov: „Suntem atacați la noi acasă de către cei care au fost primii aliați ai lui Hitler”

Actualitate 26.10.2020 12:32 Vizualizări3038 Autor: Ziarul National
VIDEO // Documentele de la Moscova care îl contrazic pe Ambasadorul rus Vasnețov: „Suntem atacați la noi acasă de către cei care au fost primii aliați ai lui Hitler”


O carte plină cu documente, editată la Moscova, despre relațiile dintre URSS și Germania în perioada anilor 1932 - 1941 îl contrazice pe Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, care „ne-a numit din nou fasciști pe noi, la noi acasă”.

Documentele au fost aduse astăzi de către liderul Blocului „Unirea”, Dorin Chitoacă, în fața Ambasadei ruse de la Chișinău, în contextul atacului de duminică al acestei misiuni diplomatice la adresa Ambasadei României în R. Moldova care a comemorat, de Ziua Armatei Române, ostașii căzuți în lupta pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupație sovietică, îngropați în cimitirele din stânga Prutului.

CITIȚI și ATAC // Moscova nu-și dorește COMEMORAREA în R. Moldova a ostașilor români, care au murit în lupta pentru eliberarea Basarabiei: „Cinism”

Chirtoacă a catalogat mesajul Ambasadorului României, Daniel Ioniță, dedicat celor care s-au sacrificat pentru reîntregirea neamului românesc, unul „firesc și sincer”, iar reacția rușilor - drept una „cinică și ipocrită”.

„Suntem atacați la noi acasă de către cei care au fost primii și cei mai de nădejde aliați ai lui Hitler”, a afirmat Dorin Chirtoacă, prezentând documente care atestă prietenia Germaniei hitleriste cu URSS-ul stalinist încă din anul 1933, inclusiv proiectul Pactului Ribbentrop-Molotov, „corectat” cu creionul de însuși Stalin, care „s-a ocupat personal de împărțirea Europei”, împreună cu Hitler.

CITIȚI și FOTO // Ziua Armatei Române, marcată în R. Moldova: „Ostașii români care au căzut pe aceste meleaguri au luptat pentru reîntregirea țării, pentru această palmă de pământ care a aparținut României și a fost ruptă din trupul țării”


„Cineva vede paiul din ochiul altora și nu vede bârna din ochiul propriu”, a adăugat Dorin Chirtoacă, adăugând că astăzi reprezentanți ai serviciilor secrete rusești îl consiliază pe Igor Dodon, iar Federația Rusă, nu România, își menține în continuare trupe militare pe teritoriul R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md