17:23:40 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu, la EURONEWS: „Dodon încearcă să FALSIFICE alegerile. Dacă va continua să-și urmeze planurile, îl avertizăm că oamenii vor ieși în stradă, oamenii singuri vorbesc despre aceasta”

Actualitate 26.10.2020 12:44 Vizualizări1989 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu, la EURONEWS: „Dodon încearcă să FALSIFICE alegerile. Dacă va continua să-și urmeze planurile, îl avertizăm că oamenii vor ieși în stradă, oamenii singuri vorbesc despre aceasta” Captură


Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, este convinsă că Igor Dodon poate câștiga alegerile doar prin falsificarea acestora, iar dacă acest lucru se va întâmpla, atunci cetățenii R. Moldova vor ieși masiv în stradă.

„El (Dodon –n.r) încearcă să falsifice alegerile. Am ieșit cu respectiva avertizare, pentru a-l împiedica să facă acest lucru. Însă, dacă el va continua să-și urmeze planurile, îl avertizăm că oamenii vor ieși în stradă, oamenii singuri vorbesc despre aceasta”, a declarat Maia Sandu pentru Euronews.

În opinia liderei PAS, R. Moldova se află acum la o răscruce, iar alegerile prezidențiale vor da sau tonul schimbărilor, sau continuarea dezastrului.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

„Moldova se află la o răscruce: fie va deveni un stat viabil cu conducere competentă, fie va eșua ca stat. Un stat eficient înseamnă, în primul rând, un stat care previne corupția și susține antreprenoriatul. Avem nevoie de un președinte care să apere interesele naționale ale Moldovei în relațiile atât cu Rusia, cât și cu alte țări”, a punctat Maia Sandu.

Citește și: Moscova CONTRAATACĂ: Narîșkin ACUZĂ Statele Unite ale Americii că ar pregăti o „REVOLUȚIE COLORATĂ” în cazul victoriei lui Igor Dodon la prezidențiale

Amintim că Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, a menționat că există riscul ca votul alegătorilor transnistreni și din diaspora să fie manipulat, așa cum s-a întâmplat la prezidențialele din 2016 și parlamentarele din 2019. În replică, ministrul Afacerilor Externe din Federația Rusă, Serghei Lavrov, a acuzat SUA de imixtiune în procesul electoral din R. Moldova și a criticat declarațiile Ambasadorului Dereck J. Hogan. Mai mult, directorul Serviciului de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse (SVR), Serghei Narîșkin, acuză Statele Unite ale Americii că ar pregăti o „revoluție colorată”, în cazul în care Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale din această toamnă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md