18:31:48 18.04.2024
Stiri

Andrei Năstase anunță o „PREMIERĂ pentru politica din R. Moldova”: „Am decis să-mi asum public, în fața tuturor cetățenilor, un alt model de a face politică, un model care are la bază o responsabilitate totală și...”

Actualitate 26.10.2020 13:26 Vizualizări2015 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase anunță o „PREMIERĂ pentru politica din R. Moldova”: „Am decis să-mi asum public, în fața tuturor cetățenilor, un alt model de a face politică, un model care are la bază o responsabilitate totală și...”


Candidatul Platformei „Demnitate șu Adevăr” la funcția de președinte, Andrei Năstase, și-a asumat astăzi, cu o săptămână înainte de alegeri, cinci angajamente pe care promite să le implementeze în primul an de mandat. În cazul în care aceste angajamente nu vor fi îndeplinite în 12 luni, atunci Năstase promite să-și dea demisia imediat, fără să caute pretexte și scuze. Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Năstase, campania electorală actuală, asemenea celor precedente, din ultimii ani, s-a dovedit a fi compromisă „de o operațiune ocult orchestrată și finanțată de manipulare publică”: „Avalanșa de sondaje false prezentate în ultimele luni, potrivit căruia Andrei Năstase nu are șanse, a eșuat lamentabil. Fac această afirmație în cunoștință de cauză, analizând cu obiectivitate modul în care s-au desfășurat cele peste 250 de întâlniri cu oamenii. Oamenii Moldovei se ridică din nou, așa cum au făcut-o în 2015 și vor vota pentru „Moldova de mâine”, o țară dreaptă, puternică, mândră și prosperă. Sunt foarte sigur că asta se va întâmpla, iar demnitatea și adevărul îl vor trimite pe Igor Dodon în istorie, acolo unde îi este locul”.

Năstase a precizat că astăzi, în calitate de candidat la președinția R. Moldova, își asumă „un nou model de conduită publică și politică, o abordare nouă pentru întreaga noastră istorie recentă”.

„Nu este prima oară când prin faptele și acțiunile mele am încercat să schimb întreaga noastră paradigmă politică care ne-a făcut atât de rău în ultimii 30 de ani. Mă refer la retragerea din cursa prezidențială din 2016, gest pe care ucigătoarea propagandă de toate felurile l-a golit de conținut. Indiferent cât de mult s-au străduit unii sau alții să pună la îndoială integritatea, onestitatea, onoarea, reputația și credința mea sinceră în destinul nostru alături de toți ceilalți cetățeni ai Europei civilizate, faptele mele nu pot fi puse de nimeni la îndoială. Când am promis oamenilor că va veni timpul când vom scăpa de Plahotniuc, am știut ce spun și mi-am asumat această misiune până la final, indiferent cât de greu a fost, indiferent cât de teribilă și sufocantă a fost lupta dusă de oamenii drepți, cinstiți și curajoși ai Moldovei. Mi-am ținut cuvântul”, a spus Năstase.

Sursa citată a adăugat că de fiecare dată s-a ținut de cuvântul dat, chiar dacă în urma unor decizii au avut de suferit formațiunea pe care o conduce. Acesta se declară convins că Dodon putea fi învins din primul tur, dacă partidele de dreapta identificau un candidat unic.

„După ce ne-au fost refuzate toate propunerile privind identificarea unui candidat unic, alături de care să reușim cu toții să-l batem din primul tur pe Igor Dodon, pe 1 martie, în acest an, în ziua în care, în baza deciziei forurilor statutare ale Platformei „DA”, am fost desemnat candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, am promis oamenilor că voi merge de această dată până la capăt, deoarece Moldova nu mai trebuie supusă niciunui fel de experiment politic, iar numele meu va fi pe buletinul de vot. M-am ținut de cuvânt. Întotdeauna, de fiecare dată, fără niciun fel de excepție, eu mi-am respectat cuvântul dat. Astăzi, vreau să comunic, în premieră pentru politica moldovenească, că am decis să-mi asum public, în fața tuturor cetățenilor, un alt model de a face politică, un model care are la bază o responsabilitate totală și infinit bun simț în fața celor cărora le cer încrederea și votul lor. Proiectul meu și al echipei mele, „Moldova de mâine”, este un proiect realizabil, ancorat în realități și structurat pe toate domeniile sociale și economice ale vieții noastre cotidiene”, a punctat Năstase.

Angajamentele asumate:

1. Introducerea venitului minim garantat pentru fiecare cetățean prin modificarea Art.47 din Constituție. Nu vom mai avea pensii mai mici de 2500 de lei.

2. Înăsprirea pedepselor pentru corupție și furt din banul public cu închisoare de până la 25 de ani și eliminarea din sistem a procurorilor și judecătorilor corupți.

3. Realizarea unui PACT național pentru EDUCAȚIE! Finanțarea acestui sector cu cel puțin 7% din Produsul Intern Brut al Republicii Moldova, pe o perioadă de cel puțin 10 ani de zile. (Anul acesta, 2020, au fost alocați doar 5,7% din PIB!)

4. Realizarea unui PACT național pentru SĂNĂTATE! Finanțarea acestui sector cu cel puțin 7% din Produsul Intern Brut al Republicii Moldova, pe o perioadă de cel puțin 10 ani de zile! (Anul acesta, 2020, au fost alocați doar 4,4% din PIB)

5. Înființarea unei Comisii de Control, care va avea ca obiect de activitate monitorizarea, controlul și stabilirea prețurilor maximale la produsele și serviciile care fac parte din coșul lunar de consum al cetățeanului. Comisia va funcționa, în baza principiului cooperării loiale între instituții, în colaborare cu toate celelalte instituții ale statului cu atribuții pe acest subiect.

„În cazul în care cele cinci angajamente nu vor fi duse la îndeplinire, implementate și complet funcționale în primul an de mandat, înțeleg să părăsesc prin demisie funcția de președinte al R. Moldova, având responsabilitatea politică față de așteptările tuturor celor care vor crede în mine, în proiectul meu de țară și în capacitatea mea și a echipei mele de a duce la îndeplinire angajamentele asumate. Ele vor fi complet implementate și vor fi funcționale. Nu va exista nici un fel de context, pretext, motiv sau scuză pentru mine în cazul în care aceste angajamente nu vor fi realizate. Acesta este nivelul la care doresc să ridic gradul de responsabilitate al președintelui R. Moldova, țara în care niciun politician nu a răspuns pentru faptul că nu a dus la îndeplinire angajamentele electorale. Vă rog să aveți încredere în mine și în cuvântul meu că aceste lucruri se vor realiza în primul an de mandat. Este nevoie doar de voință politică, de onestitate și multă muncă, iar eu sunt pregătit pentru această foarte serioasă provocare”, a conchis candidatul la prezidențiale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md