01:22:55 29.03.2024
Stiri

Campania „100.000 de cărți pentru Basarabia” continuă în raionul Sângerei

Actualitate 26.10.2020 14:27 Vizualizări854 Autor: Ziarul National
Campania „100.000 de cărți pentru Basarabia” continuă în raionul Sângerei
Poză simbol


Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a donat vinerea trecută comunei Prepelița, raionul Sângerei, un lot de carte românească.

Parlamentarul, însoțit de vicepreședintele raionului Sângerei, Iulian Erimei, au efectuat vizite la Casa de Cultură a comunei Prepelița și la gimnaziul „Ion Ignatiuc”, unde au prezentat donațiile constituite din loturi de carte românească și câte un drapel tricolor al României.

În cadrul vizitelor efectuate la Prepelița, deputatul a avut întrevederi cu Elena Smîntînă, directoarea Casei de Cultură din localitate, Sofia Aparatu, directoarea Bibliotecii Publice, precum și cu Svetlana Erimei, directoarea gimnaziului „Ion Ignatiuc”, Rodica Golub, directoarea adjunctă pe instruire, Eugenia Matei, directoarea adjunctă pe educație și Valentina Novoloaca, bibliotecara gimnaziului.

Deputatul Constantin Codreanu și-a exprimat profundul regret că din cauza situației epidemiologice, transmiterea donației de carte românească către gimnaziul „Ion Ignatiuc” a avut loc în lipsa elevilor, accentuând, totodată, că „siguranța și sănătatea copiilor e mai presus de orice”.

Donația face parte din campania „100.000 de cărți pentru Basarabia”, campanie inițiată de Constantin Codreanu, menită să contribuie la reducerea deficitului de carte româneascăîn bibliotecile sătești din Republica Moldova.

Cu ocazia acestei vizite, parlamentarul român, a declarat, de asemenea, că va căuta „posibilități pentru edificarea unui bust al lui Ion Ignatiuc, deputat în Sfatul Țării care a votat în 1918 actul istoric de Unire a Basarabiei cu România și al cărui nume îl poartă cu mândrie gimnaziul în care, în anul Centenar 2018, a fost votată o declarație simbolică de Reunire cu patria istorică și etnică România”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md