OPINIE: Săptămâna dinaintea alegerilor – cea în care Usatîi s-a gonit după Dodon

by D M
Distribuiti mai departe...

„Dacă săptămâna dinaintea alegerilor nu se va remarca prin nimic altceva, aceasta va rămâne în memoria colectivă ca cea în care Usatîi s-a gonit după Dodon”, scrie canalul de Telegram Mămăliga și Tocană, într-un text, postat în ziua în care candidatul Partidului Nostru la prezidențiale, Renato Usatîi, l-a figărit din orașul Fălești pe candidatul „independent” Igor Dodon, venit acolo la o întâlnire cu alegătorii, aduși la Casa de Cultură din oraș în mod organizat. 

„Usatîi a zădărnicit o întâlnire a unui concurent cu alegătorii din orașul său natal, le-a arătat tuturor cine este „șeful” la nordul țării, l-a fugărit pe oponentul său din Casa de Cultură, a pornit o adevărată vânătoare împotriva acestuia și a oferit temă de discuții pentru ultima săptămână dinaintea alegerilor prezidențiale. Dacă în aceste zile nu se va întâmpla nimic altceva scandalos, atunci, sptămâna dinaintea prezidențialelor va rămâne în memoria colectivă ca cea în care Usatîi s-a gonit după Dodon”, se spune în textul cu titlul: „Am așteptat o bătălie, dar am văzut un bătut”.

Amintim că duminică, 25 octombrie, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, a mers la o întâlnire electorală, organizată de Dodon la Fălești, pentru a-i pune acestuia câteva întrebări, una dintre care – dacă a făcut o înțelegere cu Plahotniuc.

DETALII: Înconjurat de bodyguarzi, Dodon a fugit de la o întâlnire electorală planificată, după ce acolo a venit Usatîi ca să-l cheme la dezbateri

La evenimentul pe care îl transmitea LIVE, Usatîi a declarat că vrea să desfășoare o dezbatere electorală în fața alegătorilor, așa cum Dodon fuge de o astfel de confruntare. Liderul neformal al PSRM a evitat însă cu orice preț și de data aceasta să discute cu oponentul său și s-a folosit de toate mijloacele pentru a scăpa de Usatîi – i-a deconectat microfonul, în timp ce el vorbea de la unul, dar Usatîi oricum a fost mai sonor; A poruncit gărzii de corp să-l scoată de acolo, dar până la urmă, tot el a fost cel care a părăsit evenimentul, lui Usatîi alăturândui-se și majoritatea cetățenilor prezenți în sală, care mai apoi s-au plâns că au fost impuși să vină la întâlnirea cu Dodon, la care au fost aduși organizat. 

Atitudinea oamenilor față de Dodon poate fi văzută și în imaginile video postate de Usatîi pe YouTube, în care președintele în exercițiu este huiduit în timp ce se îndreptă spre automobile.

Momentul, de la minutul 13:52

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...