„O seamă de cuvinte” din campania prezidențială. Declarațiile candidaților la funcția de președinte din zilele de 23, 24 și 25 octombrie 2020

My Post (9)

Continuăm cu rubrica „O seamă de cuvinte” din campania prezidențială. În articolul de astăzi vă prezentăm declarațiile din perioada 23-25 octombrie 2020, făcute pe rețelele de socializare de către candidații la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie, curent.

Amintim că echipa #diez va selecta zi de zi de la fiecare candidat „o seamă de cuvinte” din campania prezidențială, raportate la planurile și promisiunile pe care le fac aceștia.

# Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”

23 octombrie

„De fapt, țara noastră are câteva probleme grave. Una dintre acestea este puterea incompetentă și total dezinteresată să schimbe ceva. Pentru ei e bine și așa. Dar nici nu le poate fi rău când sute de mii de cetățeni, care se află peste hotare, trimit bani acasă. O parte a acestora se duc ca apa-n nisip prin grămada de scheme semilegale de spălare a banilor, fiind vorba de prețurile și taxele exagerat de mari, monopoluri și multe altele. Dar acești bani pot și trebuie utilizați la dezvoltarea țării, nu la îmbogățirea unui grup îngust de indivizi. Toate schemele trebuie distruse, așa cum am făcut la Bălți, iar acum acolo lucrurile merg bine. Trebuie să facem din Moldova o țară atractivă pentru investiții și turism, inclusiv cel intern. Trebuie să comandăm un plan de dezvoltare a republicii noastre, proiect la care vor lucra cei mai buni experți din lume și de la noi, să dezvoltăm sectorul turismului pentru a aduce bani în țară și nu invers. Moldova este o țară vitivinicolă, dar în afară de vestitele noastre crame, concepute doar pentru turismul de elită, nu avem nimic. Eu vreau să construiesc un întreg «Oraș al vinului», unde să se regăsească toți producătorii, și mari și mici. Vom crea și o infrastructură pentru ca oamenii să poate petrece frumos timpul acolo, iar serviciile și atracțiile să nu fie neapărat legate de vin. Le-am vorbit oamenilor de la Anenii Noi și despre alte proiecte care trebuie implementate pentru binele cetățenilor.”

Continuarea o găsiți AICI.

24 octombrie

„Farmaciile trebuie readuse în gestiunea statului pentru ca oamenii să poată vedea prețurile adevărate. O să reduc la maximum cheltuielile administrației prezidențiale și o să fac regulă peste tot, în primul rând în instituții, pentru că atunci când corupția intră acolo, avem de-a face cu un stat captiv, căruia i-a venit vremea să fie eliberat.”

Continuarea o găsiți AICI.

25 octombrie

„Trebuie să alungăm toți hoții, corupții și escrocii care au prins rădăcini în organele guvernamentale de toate nivelurile și să creăm un guvern care să aibă grijă de oameni. Iar primul pas spre această realizare sunt alegerile prezidențiale din noiembrie, după care trebuie să dispersăm acest parlament corupt, nelegitim și să alegem unul nou în alegerile parlamentare anticipate.”

Continuarea o găsiți AICI.

# Andrei Năstase, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”

23 octombrie

„M-am angajat în fața oamenilor că vom scăpa de Plahotniuc și am reușit. Vom scăpa și de Dodon. Prin muncă și luptă, prin determinarea noastră de neoprit.”

Continuarea o găsiți AICI.

24 octombrie

#MoldovaDeMâine se construiește prin voință și caracter puternic, prin muncă și consolidare în jurul unui Proiect de țară!”

Continuarea o găsiți AICI.

25 octombrie

„E o responsabilitate enormă această încredere a oamenilor și prin asta este prețioasă – nimeni nu are dreptul, odată ajuns la putere, să înșele așteptările oamenilor generate de promisiuni deșarte. Programul meu prezidențial este un plan concret de acțiune și îl voi onora pentru că asta face Platforma DA zi de zi – construiește #MoldovaDeMâine!”

Continuarea o găsiți AICI.

# Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din Moldova

23 octombrie

„Eu nu vând iluzii și nu vin cu minciuni în fața alegătorului. Programul meu electoral este, în primul rând, constituția țării, unde este prevăzut foarte clar ce trebuie și ce poate face un președinte. Nu voi majora salarii, nu voi iriga câmpurile, nu poate face asta șeful statului. Primul lucru pe care am să-l fac în funcția de președinte va fi reformarea Consiliului Suprem de Securitate, pentru a asigura cu adevărat securitatea națională.”

Continuarea o găsiți AICI.

24 octombrie

„Nu poate un stat să se dezvolte atunci când are oameni neșcoliți, oameni bolnavi și fără cultură. Ne aducem aminte de cultură când mor artiști, când arde Filarmonica, iar în rest închidem bibliotecile, casele de cultură, fără să înțelegem că un popor, dacă își pierde cultura, se pierde ca neam și țară. De aceea investirea în cultură și educație trebuie să fie o prioritate.”

Continuarea o găsiți AICI.

25 octombrie

„Ieri, mi-am prezentat angajamentele în cadrul unor întâlniri în raionul Criuleni. Și aici, ca și în alte părți, oamenii au apreciat faptul că nu am venit în fața lor ca să le vând iluzii. Chiar așa mi-au și spus: «Domnule Deliu, vă mulțumim pentru că nu ne promiteți marea cu sarea, pentru că ne vorbiți despre lucrurile reale pe care poate să le facă un președinte!». Le mulțumesc și eu pentru încredere. Ne vedem cu toții duminică la vot.”

Continuarea o găsiți AICI.

# Igor Dodon, Adunarea Cetățenilor

23 octombrie

„Modernizarea suburbiilor este o prioritate pentru echipa noastră. Obiectivul principal este de a transforma Moldova într-o țară atractivă pentru investitori, confortabilă pentru cetățeni.
Prin muncă, perseverență și eforturi comune vom reuși să asigurăm bunăstarea și prosperarea Republicii Moldova!”
Continuarea o găsiți AICI.

24 octombrie

„La Criuleni, am participat la sărbătoarea «Toamna de Aur», eveniment marcat de localnici an de an.

Am vizitat toate expozițiile și marfa gospodăriilor țărănești, apreciind înalt pregătirea și demonstrarea roadei de către agricultori.

Ulterior, am vizitat Biserica «Sfântul Arhanghel Mihail». Vom păstra şi vom promova valorile creştin-ortodoxe care reprezintă fundamentul spiritual al statalităţii şi identităţii Moldovei.”

Continuarea o găsiți AICI.

25 octombrie

„Oamenii au o dorință mare – lucrurile bune să continue. Am menționat că vom duce la bun sfârșit toate inițiativele importante și utile lansate întru dezvoltarea țării și creșterea bunăstării cetățenilor.”

Continuarea o găsiți AICI.

# Violeta Ivanov, Partidul Politic „ȘOR”

23 octombrie

„Am avut ieri o întâlnire frumoasă cu cetățenii din Moara de Piatră, raionul Drochia, acolo unde acum câteva săptămâni, de hramul localității, la inițiativa echipei noastre, primăria a primit un tractor pe care îl utilizează pentru transportarea deșeurilor din localitate.

Am avut o discuție caldă cu oamenii. Ei m-au asigurat că îmi vor oferi sprijinul necesar în această campanie, deoarece cetățenii din Moara de Piatră au încredere în echipa noastră. I-am informat despre programul «Moldova-2024» și le-am vorbit despre proiectele pe care ne propunem să le implementăm.

Oamenii își doresc schimbări, iar noi suntem echipa care le poate realiza. Moldova merită schimbări!”

Continuarea o găsiți AICI.

24 octombrie

„Le-am demonstrat cetățenilor că programul «Moldova-2024» conține obiective concrete pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, în special a persoanelor în etate: pensie minimă de 5 000 de lei, alocații lunare de 1 000 de lei pentru produse alimentare, alocații pentru achitarea a 50 % din costul serviciilor comunale.

Dar, cel mai important, le-am explicat cum vom reuși să realizăm toate acestea: relansând economia, instituind monopolul de stat asupra importului și a comercializării produselor alcoolice și din tutun, construind întreprinderi de stat, modernizând infrastructura și atrăgând investiții.”

Continuarea o găsiți AICI.

25 octombrie

„Locuitorii sectorului Botanica, cu care am discutat ieri în cadrul unei întâlniri, așteaptă cu nerăbdare noua trecere pietonală subterană pe care o va moderniza echipa Partidului «ȘOR». Locuitorii capitalei spun că au rămas profund impresionați de cum arată trecerea pietonală din orășelul Aeroport, reparată anterior, la fel, la inițiativa echipei noastre. M-a bucurat enorm convingerea oamenilor că echipa noastră este singura care a demonstrat până acum doar fapte concrete.”

Continuarea o găsiți AICI.

# Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate

23 octombrie

„Îmi asum ca pensia minimă să fie de 2 000 de lei. Avem sute de mii de pensionari care au o pensie sub pragul sărăciei. Vom opri hoțiile și vom relansa economia, iar banii obținuți ne vor permite să creștem toate pensiile. Voi aduce bani europeni pentru crearea «Fondului de Argint» din care vom asigura servicii de îngrijire pentru bătrânii nevoiași și singuri (asistență medicală la domiciliu, prânzuri calde, alte servicii de îngrijire). Vom compensa integral costurile medicamentelor pentru pensionarii cu cele mai mici pensii.”

Continuarea o găsiți AICI.

24 octombrie

„Astăzi, la întâlnirile cu oamenii în Comrat și Ceadâr-Lunga, m-am convins, încă o dată, că peste tot oamenii își doresc aceleași lucruri: condiții bune de viață, conducători onești și competenți, care înțeleg și rezolvă problemele oamenilor, locuri de muncă, salarii și pensii, servicii medicale și educație de calitate. Scopul nostru comun este să construim un stat funcțional. Moldova are nevoie de un președinte care să unească oamenii, așa încât toți cetățenii să aibă o viață mai bună, nu de unul care să ne învrăjbească unul împotriva altuia. Împreună vom munci pentru ca toți cetățenii Republicii Moldova să fie egali în fața legii și să poată trăi bine acasă.”

Continuarea o găsiți AICI.

25 octombrie

„Am încheiat duminica la Dondușeni, alături de oameni buni. Oamenii merită o viață bună acasă. Moldova merită un viitor mai bun. Moldova are nevoie de conducători onești, responsabili, care știu să rezolve problemele țării. Voi munci ca să construim un stat funcțional, să avem locuri de muncă bine plătite acasă și familii unite.”

Continuarea o găsiți AICI.

# Octavian Țicu, Partidul Unității Naționale

23 octombrie

24 octombrie

Candidatul Octavian Țicu a publicat doar fotografii reprezentative din deplasarea sa în teritoriu.

Continuarea o găsiți AICI.

25 octombrie

Candidatul Octavian Țicu a publicat doar fotografii reprezentative din deplasarea sa în teritoriu.

Continuarea o găsiți AICI.

# Dorin Chirtoacă, Blocul electoral UNIREA

23 octombrie

„UNIREA = Fonduri pentru relansare economică – 80 de miliarde de euro.

România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro din bugetul pus la dispoziție pentru redresarea economică a Uniunii Europene, această sumă fiind cea mai mare primită vreodată din partea UE. Suma va fi investită în lucrări de modernizare şi de infrastructură, o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare și revigorare economică post-COVID-19.

Comisia Europeană va acorda Republicii Moldova asistență în valoare de 87 de milioane de euro pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică.

80 de miliarde pentru România versus 87 de milioane pentru RM, cred că sesizăm cu toții diferența.”

Continuarea o găsiți AICI.

24 octombrie

„Totuși, în pofida tuturor greutăților, locuitorii acestor sate nu-și pierd speranța pentru a trăi și a se circula liber, să se simtă în siguranță, să poată avea o viață prosperă, iar toate acestea le putem avea doar prin Unirea Republicii Moldova cu România, acest lucru fiind înțeles și de ei.”

Continuarea o găsiți AICI.

25 octombrie

„Unirea înseamnă siguranța zilei de azi și încredere în viitorul zilei de mâine. Unirea înseamnă restabilirea demnității naționale și respect pentru identitatea românească, furate de ocupația sovietică.”

Continuarea o găsiți AICI.

Menționăm că declarațiile politicienilor, regăsite în acest articol, au fost făcute în zilele de 23, 24 și 25 octombrie 2020.

*** Echipa #diez a sistematizat toată informația relevantă din programul electoral, din declarația de avere și biografia candidaților și candidatelor și a creat câte un dosar personalizat pentru fiecare candidat(ă) la alegerile prezidențiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente