Trei spații de coworking pentru antreprenori în Chișinău

iHub (10)

Spațiul de coworking, un concept relativ necunoscut acum 10 ani, devine astăzi alegerea prioritară pentru antreprenori, specialiști IT și liber-profesioniști. Această tendință de a împărți spațiul de lucru cu alți liberi profesioniști se extinde în lumea afacerilor, pentru că prin intermediul spațiilor de coworking se construiesc adevărate rețele de cunoștințe și oportunități profesionale. În prezent, în întreaga lume există aproximativ 17 000 de spații de coworking, numite și hub-uri, iar câteva dintre acestea sunt disponibile chiar la Chișinău.

Pentru antreprenorii inițiați de curând în lumea afacerilor, închirierea unui birou modern, spațios, care să predispună la creativitate și concentrare, dar să nu epuizeze resursele bănești, reprezintă o provocare și costuri suplimentare. Aderarea la un spațiu de coworking este o opțiune accesibilă financiar antreprenorilor începători, oferindu-le flexibilitatea de a evolua odată cu afacerea lor, fără a fi preocupați de taxe și plăți. Pe lângă acestea, calitatea de membru al unui spațiu de coworking include numeroase avantaje: posibilitatea de a participa la instruiri și cursuri oferite de traineri cu experiență, interacțiune cu specialiști din varii industrii, acces la evenimente care pot rezulta în colaborări prielnice și, nu în ultimul rând, un respiro cu ceai/cafea din partea casei.

Iar pe măsură ce afacerea se dezvoltă, alegea spațiului de coworking ca birou este o opțiune excelentă pentru o echipă în proces de scalare, deoarece aduce beneficiul de a se alătura unei comunități de profesioniști din domeniul de activitate, fie că ne referim la afaceri, tehnologii informaționale sau marketing.

Vedeți mai jos câteva dintre spațiile inovatoare de coworking din Chișinău, care vă vor convinge să renunțați la biroul tradițional și să vă alăturați unui hub.

Armenească 13A

Foto: facebook/Armenească 13A Coworking Space

Armenească 13A este un spațiu de coworking și un hub de marketing care adună profesioniști din tehnologie, business, design și domeniul social. În trei ani de activitate, Armenească 13A a îmbrățișat zeci de idei creative, construindu-și o comunitate online cu peste 2 000 de membri. Grupul țintă pentru spațiul de coworking Armenească 13A îl reprezintă liber-profesioniștii și tinerii interesați de domeniul marketingului digital. Aici sunt organizate periodic evenimente tematice și sunt găzduite întâlniri profesionale, fie în birouri special amenajate, fie pe terasă. Armenească 13A dispune de condițiile necesare pentru productivitate și creativitate: o sală de conferințe, o bucătărie, acces la o bicicletă de serviciu, zonă de odihnă și dulăpioare personale.

Veți descoperi o ambianță armonioasă, cu elemente tradiționale de decor pentru a vă oferi confort și inspirație. Se apreciază intimitatea necesară și se menține un mediu prietenos, indispensabile oricărui profesionist. Sunt promovate transparența, nomadismul digital și libertatea de exprimare. Mai mult de atât, se încurajează un stil de viață activ și eco-friendly.

Rezidenții Armenească 13A pot alege una dintre următoarele opțiuni: un abonament lunar (1 200 de lei), 10 zile (700 de lei) sau o zi (150 de lei). Spațiul de coworking este situat în centrul orașului, iar în zonă veți găsi zeci de cafenele, localuri și cofetării unde vă puteți relaxa în pauze. Membrii Armenească 13A sunt mereu în căutare de colegi noi și le pun la dispoziție nu doar spațiu confortabil, dar și o atmosferă amiabilă. Mai multe detalii despre echipa Armenească 13A veți găsi aici.

iHUB

iHUB este un spațiu de coworking care contribuie la consolidarea potențialului social și economic din Moldova, oferind acces la investitori, orientare profesională pentru startup-uri și specialiștii IT. În plus, are unele dintre cele mai mici prețuri de pe piața de coworking.

Alături de parteneri, comunitatea iHUB organizează proiecte și evenimente sociale care înlesnesc creșterea și investirea în viitorii specialiști IT din Republica Moldova prin furnizarea ideilor, resurselor, incluziunea în știință și tehnologii informaționale. iHUB și-a deschis ușile în 2016 și de atunci a găzduit 289 de evenimente, iar 3 228 de persoane au trecut pragul iHUB cel puțin o dată. Datorită numeroaselor solicitări de programe, cursuri și evenimente dedicate sectorului IT din Republica Moldova, spațiului de coworking iHUB se extinde și oferă 140 de locuri disponibile la un preț lunar cuprins între 1 700 și 2 000 de lei, iar pentru echipe de patru membri și mai mult – 10 % reducere.

La iHUB se urmăresc tendințele din industria tech, se organizează seminare, cursuri și ore de training pe subiecte precum: Business Intelligence, UX Design, cum se poate dezvolta freelancing-ul în IT sau cum poate colabora un startup cu presa locală.

iHUB oferă acces la programe de instruire și proiecte noi pentru adulți și copii, acces la rețeaua internațională iHUB (la hub-uri străine, startup-uri, investitori, programe pentru sectorul IT) și, nemijlocit, spații de coworking pentru companii și liber-profesioniști din IT. Birourile moderne, infrastructura viabilă, cabinele pentru apeluri individuale, sălile de conferințe dotate cu suport tehnic corespunzător, zona verde și zona de lounge sunt doar câteva dintre avantajele pentru membrii iHUB. Dacă v-am făcut curioși, găsiți mai multe informații aici.

Dreamups

Foto: facebook/Dreamups

Dreamups este o comunitate de tineri cu spirit antreprenorial în ADN, care își propun să susțină startup-urile din Moldova pentru extinderea unui ecosistem competitiv al afacerilor. Comunitatea Dreamups promovează conexiunile interpersonale, schimbul de cunoștințe și experiențe pentru a ajuta membrii comunității să evolueze în ritm rapid. Acest hub pune la dispoziție un birou de învățare/realizare a proiectelor propuse, acces la peste 1 000 de cărți și reviste de business, flipchart, ecran de proiecție și echipament video de calitate înaltă pentru tinerii care vor să-și pună în practică ideile de startup.

Dreamups organizează evenimente de antreprenoriat și promovează inițiative prin această platformă pentru dezvoltarea durabilă a ideilor de afaceri. Se desfășoară programe de accelerare a startup-urilor, iar echipa Dreamups se implică în sponsorizarea evenimentelor locale, cum ar fi Startup Grind Chișinău. Campusul este locul unde tinerii au la dispoziție 24 de ore zilnic pentru a da viață ideilor de afaceri, fiind sprijiniți de mentori membrii echipei. Dreamups asigură conexiunea cu mediul internațional antreprenorial și promovează tendințe actuale în materie de startup-uri tehnologice.

Spațiul de coworking Dreamups oferă un abonament lunar de 40 de euro, iar dacă sunteți interesați să aflați mai multe despre ofertele lor, vă invităm să accesați dreamups.com.

Spațiile de coworking sunt alternativa perfectă pentru lucrul de acasă sau de la birou. Alăturându-te unui hub, vă înconjurați de profesioniști motivați și entuziaști care vă motivează și vă inspiră. Având la îndemână toate facilitățile într-un mediu relaxat și productiv, nu aveți decât să atingeți performanțele la care visați!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente