Coronavirus // Bilanțul autorităților: Câți elevi și câți profesori s-au infectat în ultima săptămână

Irina Odobescu
26/10/2020
rc.ro

Numărul elevilor infectați cu noul tip de coronavirus a ajuns la 291, iar 6.882 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare în ultima săptămână înainte de vacanța de toamnă. 384 de cadre didactice au fost testate pozitiv la COVID-19 și 347 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 66 de persoane, iar alte 71 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 19-23 octombrie, 15 elevi, 10 cadre didactice și doi reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar au fost diagnosticați cu COVID-19. 15 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, săptămâna trecută 10 studenți au fost testați pozitiv, iar 126 de studenți se află în autoizolare. Șapte cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, iar 18 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 10 persoane.

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1.146 de instituții de învățământ. Actualmente, opt instituții și 29 de grupe de copii se află în carantină. Copii testați pozitiv cu noul tip de coronavirus sunt opt, iar alți 606 copii se află în autoizolare. 93 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv, iar în autoizolare se află 111 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul coronavirus 40 de persoane, iar alte 111 se află în autoizolare.

Irina Odobescu
26/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii