‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii germani îngrijorați: Interzicerea pesticidelor va face țara dependentă de importurile de fructe și...

Fermierii germani îngrijorați: Interzicerea pesticidelor va face țara dependentă de importurile de fructe și legume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Intențiile bune ale comunităților de mediu, ar putea duce la aceea ca Germania să importe practic necesarul de fructe și legume. De această părere este Comitetul Federal pentru Fructe și Legume (BOG), dar și producătorii germani.

Potrivit Topagrar.com, argumentele prezentate de aceștia au la bază faptul că o bună parte din pesticidele eficiente pentru combaterea numeroșilor dăunători ai culturilor nu mai sunt permise pentru producerea de fructe și legume în țară. Iar producătorii nu pot spera decât la permise de urgență pe termen scurt. În plus, analogi ce ar putea înlocui aceste produse, dar cu impact redus asupra mediului, nu sunt încă disponibili pe piață.

„Deși Germania produce cantități mai mari de grâu, cartofi sau sfecla pentru zahăr decât consumul intern, oferta de fructe și legume este mult mai mică decât cererea internă. Acest lucru este valabil nu doar pentru fructele tropicale, ci și mere (din importuri sunt asigurate 40%), morcovi (70%) sau chiar varză (82%). Dacă disponibilitatea pesticidelor pentru combaterea dăunătorilor, bolilor și buruienilor se înrăutățește în viitor, suprafața de legume și livezi se va micșora din cauza răspândirii agenților patogeni și a pierderilor mari”, au declarat BOG și IVA într-o conferință de presă comună.

Cele două organizații au analizat substanțele active ce vor fi admise spre utilizare în următorii ani. Potrivit acestora, doar două substanțe active eficiente vor fi aprobate spre utilizare pentru combaterea viermelui merelor, dar și produsele BT (Bacillus thuringiensis), care au o eficiență mai redusă.

Pentru culturile sâmburoase cum ar fi vișinul, situația e mai rea: în următorii ani produsele utilizate, cel mai probabil, nu vor fi permise spre utilizare, iar drept opțiuni producătorii vor avea uleiul de rapiță și săpunuri de potasiu.

„Pentru combaterea păduchilor țestoși la sâmburoase nu se admit produse administrate prin pulverizare, iar produsele ce mai sunt utilizate nu vor mai fi disponibile în curând”, susțin reprezentanții BOG.

În plus, potrivit producătorilor, pentru o combatere eficientă este necesară alternarea produselor utilizate, pentru a nu crea rezistență, iar având doar câteva opțiuni disponibile, acest lucru va fi destul de complicat de realizat.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›