‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPentru ce măsuri AIPA n-a recepționat nici un dosar

Pentru ce măsuri AIPA n-a recepționat nici un dosar

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit datelor, la Măsura 5 Servicii de consultanţă şi formare și Submăsura 2.5 ce se referă la Susţinerea promovării şi dezvoltării agriculturii ecologice, comisia de evaluare nu a autorizat nici un dosar.

Și dacă pentru dezvoltarea agriculturii ecologice s-au depus, până acum 31 de cereri, în valoare de 2.864.388,79 de lei, atunci la Măsura 5, doar 3 cereri s-au înregistrat, valoarea cărora era de 29 750 de lei.

Contactați telefonic, reprezentații AIPA au precizat că în cazul măsurilor unde n-a fost autorizat spre plată nici un dosar până acum, fie e vorba de faptul că unele cereri au fost depuse recent și încă n-au fost autorizate spre ori s-au constatat anumite greșeli tehnice, motiv pentru care dosarele n-au fost acceptate. De menționat că perioada de autorizare va continua și după, data de 31 octombrie, respectiv aceste cifre s-ar putea modifica.

Conform aceleeași surse, doar un singur dosar s-a autorizat în cazul Submăsurii 1.9 Stimularea activităților de promovare pe piețele externe, din cele 3 depuse în valoare totală de peste 48 de mii de lei.

Cele mai mult solicitări, peste 1000, au fost depuse, până acum doar la 2 măsuri, este vorba de Submăsura 1.3 Stimularea investiţiilor pentru procurarea tehnicii şi utilajului agricol convenţional și Submăsura 1.7  Stimularea creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale şi instituţiile financiare nebancare. În primul caz spre plată s-au autorizat 734 de dosare cu o valoare totală de 85.437.974 de lei, iar în cel de-al doilea caz, 133 de dosare în sumă de 11.354.196 de lei.

Astfel, din cele 5 098 de solicitări efectuate în total, până actualmente, doar 1 675 au fost autorizate spre plată. Adică, doar puțin peste 30% din numărul solicitărilor. Suma totală spre achitare constituie 300.285.255 de lei.

‹ adv ›

Amintim că, termenul de depunere a cererilor de obținere a subvențiilor postinvestiționale se va încheia la 31 octombrie curent. În cazul Submăsurilor 2.3 privind Stimularea producătorilor agricoli pentru compensarea cheltuielilor de irigare termenul limită de depunere este 15 noiembrie, iar în cazul Submăsurii 1.7A privind Stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură data limită de recepționare a dosarelor este  15 decembrie

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›