Instituțiile în care moldovenii au cea mai mare încredere: Biserica și Primăria, primele în top. Parlamentul și partidele, la coada clasamentului

Biserica este instituția care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, urmată de Primărie. De cealaltă parte, foarte puțini moldoveni au încredere în partidele politice și Parlament. Cel puțin așa arată rezultatele sondajului Barometrul Opiniei Publice, ediția de toamnă 2020, realizat de Institutul de Politici Publice.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit rezultatelor sondajului, în Biserică au foarte multă încredere 35 la sută dintre moldoveni, iar alți aproape 40% spun că au o oarecare încredere.

În Primărie au încredere doarte multă 12,3% dintre cetățeni, iar alți 42,8% - oarecare încredere.

Și Armata, dar și Poliția, se bucură de oarecare încredere în rândurile populației - 40,5% și respectiv, 36,9%. Aceste două instituții se bucură de o foarte mare încredere din partea a 5,2% și 4,1 la sută dintre cetățeni.

Câtă încredere au moldovenii în alte instituții ale statului, dar și în organizațiile neguvernamentale, bănci, avocați, justiție și sindicate vedeți mai jos.

Câtă încredere aveți în următoarele instituții / Sursa:BOP

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1124 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult, din 13 regiuni geografice, care coincid cu unităţile administrativ teritoriale de până la revenirea la raioane, cu o eroare maximală de +3%, în perioada 8-20 octombrie 2020. Interviurile au fost realizate la domiciliul respondenţilor.


Pub