fbpx

Un alt atac teribil a luat viața a 24 de oameni, inclusiv copii, din Afganistan. „Cât mai trebuie să îndurăm?”

Un alt atac sângeros în Afganistan i-a îngrozit pe oameni. Sâmbătă, la un centru de învățământ din capitală – Kabul, 24 de oameni, printre care și copii, au fost uciși. Anunțul a fost făcut de oficiali afgani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, atacatorul a detonat încărcăturile explozive pe stradă, în faţa centrului Kawsar-e Danish.

În consecință, au decedat 24 de oameni, majoritatea victimelor fiind tineri cu vârsta între 15 și 26 de ani. De asemenea, alte 57 de persoane au fost rănite.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic într-un comunicat difuzat pe Instagram, fără a aduce dovezi în acest sens, notează Agerpres, iar un purtător de cuvânt al talibanilor a negat faptul că s-a fi implicat în acest caz.

E de menționat că atacul a avut loc într-o zonă unde majoritatea locuitorilor sunt din comunitatea şiită din Afganistan, minoritate care a fost în trecut ţinta mai multor atacuri. Tot aici, în 2018, au fost uciși zeci de tineri într-un alt atentat asupra unui centru educaţional.

În urma celor întâmplate ieri, emisarul special al SUA pentru Afganistan, Zalmay Khalilzad, a făcut apel duminică pe Twitter la îngrădirea violenţelor şi accelerarea procesului de pace. NATO și guvernul afgan au condamnat atacul.

„Cât mai trebuie să îndurăm, ca oameni şi ca societate? De câte ori ne putem ridica?”, a scris pe Twitter preşedinta comisiei, Shaharzad Akbar, după atacul de sâmbătă.

CITEȘTE ȘI:

Caz tragic în Afganistan. „Din greșeală”, 12 copii au fost uciși, iar alții – răniți într-un atac aerian 

Articole asemănătoare

Back to top button