/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Proiectul Banca de Haine. Puteți dona, haine, încălțăminte, jucării la cele trei boxe amplasate în Capitală

missing
25 octombrie 2020, ora 20:22

Misiunea Socială “Diaconia” a revenit cu proiectul Banca de Haine. Fiecare din noi poate dona, haine, încălțăminte, jucării dar și lenjerie de pat la cele trei boxe amplasate în Chișinău. Lucrurile trebuie să fie în stare bună și curate, deoarece urmează să ajungă în toată țara și vor fi oferite persoanelor care au nevoie de ele.

Deja de mai bine de 4 ani, Misiunea Socială “Diaconia” îndeamnă oamenii să doneze prin intermediul unor boxe, bunuri care merită să ajungă în casele celor nevoiași. Rugămintea celor care au inițiat proiectul este ca aceste lucruri să fie în stare bună, curate și legate în pungi atunci când sunt aduse la boxe.

IOAN COSOI, PREOT ȘI COORDONATOR PROIECTE SOCIALE: De trei ori pe săptămână ridicăm din boxe hainele, le depozităm la noi și anunțăm partenerii noștri locali, care vin și preiau hainele”.

Timp de câteva minute cât ne-am aflat lângă una din boxe, au venit câteva persoane dornice să doneze lucruri. Boxa era deja plină.

Responsabilii de proiectul „Banca de haine” nu fac diferență între beneficiari. De bunurile donate poate beneficia oricine se află la evidența organizației și are nevoie de haine și încălțăminte în orice sezon.

IOAN COSOI, PREOT ȘI COORDONATOR PROIECTE SOCIALE: Există un regulament intern de funcționare, un beneficiar poate ridica pe un sezon. Un nr de kg de haine suficient pentru a avea necesarul și poate reveni, nu avem restricții, limite la cine sunt beneficiarii”.

Timp de 4 ani, prin intermediul celor 5 boxe amplasate în Chișinău, au fost colectate şi distribuite peste 200 de tone de bunuri care au fost repartizate la 45  de localităţi din țară prin intermediul parohiilor.

Adresele unde sunt amplasate boxele

  • Boxa nr.1 – mun. Chișinău, str. Calea Orheiului, 109
  • Boxa nr.2 – mun. Chișinău, str. Iulius Cezar, 1
  • Boxa nr.3 – mun. Chișinău, str. Meșterul Manole, 2/1.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram