image
Sursa foto: ziare.com

China: Taifunul Saudel perturbă traficul în provincia sudică Hainan

Saudel, al 17-lea taifun care loveşte China în acest an, a perturbat traficul în provincia insulară sudică Hainan, informează sâmbătă agenţia Xinhua.

Începând de sâmbătă la prânz, circulaţia trenurilor de mare viteză pe bucla feroviară care înconjoară insula a fost suspendată din cauza taifunului, însoţit de ploi abundente şi furtuni puternice, potrivit autorităţilor feroviare din Haikou, capitala provinciei. Totodată, funcţionarea trenurilor de călători în şi din Hainan a fost suspendată.

Taifunul a determinat de asemenea suspendarea activităţii navelor de transport, începând de vineri, de la ora locală 15:00, potrivit biroului local de siguranţă maritimă.

Conform prognozelor, taifunul va afecta extremitatea sudică a provinciei sâmbătă seara până duminică dimineaţă, însă nu este exclus să atingă zona de uscat între oraşele Lingshui şi Sanya, a indicat serviciul de meteorologie din Hainan.

Taifunul Saudel se afla sâmbătă, la ora locală 13:00, la aproximativ 350 kilometri est de Sanya şi se deplasa spre vest cu o viteză de aproximativ 15 kilometri la oră, slăbind din intensitate.

Afectată de taifun şi de un front atmosferic rece, provincia Hainan se va confrunta cu ploi abundente şi vânturi puternice de sâmbătă până duminică, potrivit prognozelor. Precipitaţiile aşteptate în partea estică a provinciei ar putea atinge în această perioadă 100 mm până la 150 mm.

La începutul acestei săptămâni, departamentul de meteorologie din provincie a subliniat necesitatea revenirii ambarcaţiunilor maritime în porturi şi a avertizat cu privire la riscul producerii unor calamităţi, inclusiv posibile inundaţii în zona râurilor medii şi mici, inundaţii urbane şi dezastre geologice în zonele montane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: