icon

Ion Chicu: „Moldova este în competiție directă cu alte țări pentru a atrage investitori”

24-10-2020 09:51
1,003

„Mai mulți investitori străini ne privesc cu optimism și perspective reale de dezvoltare. În condițiile pandemiei, Republica Moldova capătă avantaje investiționale competitive cu alte țări din zonă”, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii ”Viața Publică” de la Radio Moldova.

 

În contextul Forumului Internațional „Invest Găgăuzia 2020”, organizat ieri la Comrat, premierul a menționat că Republica Moldova devine o destinație atractivă pentru investitori: „Multe companii din țările asiatice doresc să-și reamplaseze liniile de producere, pentru că lanțurile logistice necesită cheltuieli suplimentare de transport și altfel suferă pierderi din cauza distanței. Acestea caută locații mai aproape de piețele de desfacere, adică de Uniunea Europeană”.

Pentru investitori, Moldova se mai remarcă și printr-o stabilitate macroeconomică și a valutei naționale: „Nimeni nu poate contesta faptul că Republica Moldova deja de ani buni are o stabilitate la capitolul fluctuației valutare sau indicatori precum ar fi inflația”, a spus Ion Chicu.

Premierul s-a referit și la cadrul fiscal atractiv, cu un nivel de impozitare acceptabil: „Avem aceste zone economice libere unde se poate de activat fără a achita impozitele indirecte, pentru că se referă la exporturi. La fel, vorbim despre cele 18 Platforme Industriale Multifuncționale pe care dorim să le dezvoltăm în raioanele țării și care prezintă interes pentru investitori”.

În pofida pandemiei, agenții economici străini fac studii detaliate pentru a-și realoca producerea și activitățile, iar Moldova este în competiție directă cu alte țări pentru a atrage cât mai mulți investitori”, a mai declarat premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii radiofonice.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30