Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Republica Moldova, începând cu 26 octombrie 2020

Crina Dumitriu
24/10/2020

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reactualizat lista statelor, la revenirea din care se impune regim de autoizolare în Republica Moldova. În lista roșie, din 26 octombrie, se numără Germania, Austria, Italia, Grecia, Spania, Portugalia, Suedia. Israel, Polonia. România, Ucraina și Rusia. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 50 de cazuri la 100.000 populație.

Cetățenii care vin din aceste țări în Republica Moldova vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roşie”.

Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Crina Dumitriu
24/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii