/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Nopți mai lungi, zile mai scurte. De mâine vom dormi cu o oră mai mult

missing
24 octombrie 2020, ora 21:05

Trecem la ora de iarnă! Ca și în anii precedenți,în ultima duminică a lunii octombrie transferăm acele ceasornicului cu o oră înapoi. Astfel, de mâine vom dormi mai mult cu o oră. Specialiștii spun că este nevoie de aproximativ două săptămâni pentru ca să ne putem adapta la noile schimbări.

„În această noapte moldovenii vor trece la ora de iarnă, astfel ceasul va fi dat cu o oră înapoi. De exemplu, ora 3 va deveni ora 2. Asta înseamnă că vom dormi mai mult pentru ca ziua de 25 octombrie este cea mai lungă din an, având practic 25 de ore. Prin urmare de acum încolo, nopțile vor fi mai lungi, iar zilele mai scurte.”

Majoritatea oamenilor, pe care i-am întrebat dacă cunosc că de mâine trecem la ora de iarnă, ne-au spus că nu știu.

„-Ce se va întâmpla, eu ce sunt clarvăzător?-Se schimbă ora!-A mulțumesc că mi-ați spus eu am uitat.-Ce înseamnă asta pentru dumnevoastră?-Pentru mine este rău pentru că deoadată ziua devine mai scurtă, noaptea mai lungă.”

„Ce se întâmplă noaptea aceasta sâmbătă spre duminică?-Este o luptă între Habib Nurmagamedov cu un american în UFC.”

Alții , însă , ne-au spus care este rolul schimbării orei.

„Se schimbă ora, dormim mai mult. Poate să fie și bine dar cel mai rău este că venim de la serviciu mai noaptea.”

„ Se schimbă ora, cu o oră înapoi și economisim lumină, țara face economie.”

Potrivit specialiștilor, organismul uman are nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a se adapta la ora de iarnă.

„Atât la bărbați, femei cât și copii, vârstnici poate apărea starea asta de supraoboseală în care tu nu ți-ai împlinit acel somn la care tu erai deprins dimineața. Iar atunci seara când este și frig și întuneric și trebuie să te întorci acasă și încă nu te-ai întors provoacă cumva o stare de frustrare.”

Sistemul orei de iarnă şi de vară presupune o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00, în timp ce la ora de vară, operațiunea este inversă, ceasul se dă înainte cu o oră și ora 3:00 devine ora 4:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram