image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Andrei Năstase: „Sunt mai decis ca niciodată să-l trimit pe Igor Dodon în istorie”

„Igor Dodon este cel mai slab și iresponsabil președinte pe care putea să-l aibă Moldova vreodată. Are un dublu limbaj diplomatic, este oportunist și populist în egală măsură. Dar, cel mai grav lucru este că acest Igor Dodon este un om slab, fără principii și extrem de vulnerabil. Deciziile acestuia sunt în proporție de 100% electorale, nu au nimic în comun cu agenda oamenilor și parazitează complet întregul nostru ecosistem”. Declarațiile au fost făcute de candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Andrei Năstase, care a depus ieri un denunț la Procuratura Generală prin care solicită examinarea faptelor apărute în investigația care a dezvăluit mai multe informații despre legăturile șefului statului cu responsabili din cadrul administrației președintelui rus.

Într-un interviu pentru PS News, Andrei Năstase a precizat că în 48 de ore de la apariția investigației, juriștii Platformei DA au finalizat un dosar complet care stă la baza denunțului depus de dânsul la PG.

„Denunțul penal conține referiri clare la articolele 327, 328 și 337 cu privire la abuzul în serviciu, excesul de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu și trădare de patrie, infracțiuni prevăzute de Codul Penal al Republicii Moldova. Personal, de fiecare dată când faptele sau acțiunile lui Igor Dodon au depășit atribuțiile constituționale ale președintelui sau au încălcat legile țării, m-am adresat Procuraturii Generale prin denunțuri repetate. Există în acest moment, în lucru procurorilor, foarte multe dosare pe numele acestui Igor Dodon. După aceste alegeri prezidențiale, când acest domn nu va mai avea imunitate, iar justiția va fi eliberată din strânsoarea regimului său, va trebui să răspundă în fața legii. (...) Cert este că în jurul acestui președinte gravitează o serie întreagă de personaje care, în mod cert, dacă ar face obiectul unor investigații suplimentare, ar trebui și ele să facă parte din aceste dosare penale care au ca subiect trădarea de patrie. Instituția prezidențială din RM a fost complet decredibilizată de acest președinte, oamenii nu mai au încredere în nici o altă instituție a statului, dar cel mai grav, impunitatea se manifestă cel mai pregnant în ceea ce-l privește pe Igor Dodon. Procuratura Generală pare pur și simplu încremenită și așteaptă parcă deznodământul acestor alegeri prezidențiale. Situația este extrem de delicată, iar potențiala fraudare a alegerilor prezidențiale de către Igor Dodon devine din ce în ce mai probabilă în actualul context”, a declarat Năstase.

Întrebat, în context, ce ar trebui să înțeleagă moldovenii din tot acest scandal și care ar fi pericolul real pentru RM ca un pion al Rusiei să fie reales în funcția de președintele al statului, liderul Platformei DA a menționat că „Igor Dodon este cel mai slab și iresponsabil președinte pe care putea să-l aibă Moldova vreodată, are un dublu limbaj diplomatic, este oportunist, populist, fără principii și extrem de vulnerabil”.

Potrivit lui Năstase, „nimic nu poate fi mai dăunător pentru viitorul nostru decât o altă perioadă de patru cu acest președinte în fruntea țării” și că Igor Dodon, imediat după ce a primit pe țeavă guvernarea de la fostul guvern pro-european, a aruncat Moldova într-o criză generalizată socială, economică și sanitară.

„Deciziile acestuia sunt în proporție de 100% electorale, nu au nimic în comun cu agenda oamenilor și parazitează complet întregul nostru ecosistem. Oamenii văd, înțeleg și vor acționa în consecință. Oamenii își doresc un președinte corect, onest, ferm și foarte angajat să ofere Moldovei un parcurs european. Din MOLDOVA DE MÂINE, așa cum se numește proiectul meu prezidențial, Igor Dodon și exponenții regimului oligarhic preluat de la fugarul Vladimir Plahotniuc, nu vor face parte. Acest Igor Dodon este deja istorie. În ceea ce privește relația lui cu stăpânii săi, am declarat foarte limpede, la intrarea în sediul Procuraturii Generale, când am depus denunțul, că imediat după ce voi prelua mandatul de președinte, voi curăța întreaga țară de spioni, până la ultimul și nu voi mai permite ca Republica Moldova să fie un poligon experimental pentru astfel de indivizi. În fața Rusiei, Andrei Năstase nu va sta niciodată în genunchi, așa cum a stat, încă de la începutul carierei sale politice, Igor Dodon”, a mai declarat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase mai crede că Igor Dodon nu va fi lăsat de „stăpânii săi” să cedeze puterea în mâinile unui președinte pro-european.

„Igor Dodon trebuie bătut în alegeri și trimis în istorie, iar eu sunt singurul care-l poate bate în turul al doilea. Adevărat este că noi toți, cetățenii Republicii Moldova, trebuie să fim mai raționali și mai responsabili ca niciodată. Încă patru ani cu Dodon vor fi un dezastru total. Trebuie să votăm și să folosim adevărata șansă pe care o avem. (...) Nu va fi deloc convenabil pentru nimeni să asistăm neputincioși la un deznodământ care să presupună câștigarea de către Igor Dodon a unui nou mandat de președinte. Eu sunt încrezător și mai decis ca niciodată să-l trimit pe Igor Dodon în istorie”, a mai spus Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: