image
Sursa foto: thesun.ie

O femeie s-a trezit din comă după 27 de ani; Primul cuvânt pe care l-a rostit i-a făcut pe toţi din jur să plângă

O femeie din Emiratele Arabe Unite a uimit, pur şi simplu, lumea medicală în momentul în care şi-a revenit din comă, după 27 de ani.

Avea doar 32 de ani când a suferit un accident teribil, un autobuz intrând frontal în mașina cu care se deplasa. Ca urmare a rănilor severe, femeia a intrat într-o comă profundă, din care nu s-a mai trezit timp de 27 de ani. Aproape miraculos, când nimeni nu mai spera la acest moment, femeia a revenit la viață. Era anul 1991.

La momentul respectiv, tânăra se afla în mașină alături de băiețelul ei de 4 ani, Omar Webair, și de cumnatul ei. Băiețelul a scăpat nevătămat grație faptului că ea și-a folosit corpul pentru a-și proteja copilul. Peste ani, băiețelul a povestit cum s-a petrecut totul. „Când a văzut autobuzul venind spre noi, ea m-a luat în braţe pentru a mă proteja de impact”, a declarat Omar, ful victimei. Băiatul a scăpat doar cu câteva răni, dar mama lui a fost lovită foarte grav. Din cauza leziunilor, femeia a intrat într-o stare vegetativă, scrie b1.ro.

În 2017, femeia a fost transferată din spitalul din Emiratele Unite într-unul din Germania, unde a fost supusă unor proceduri. Un an mai târziu de la acest moment, femeia și-a revenit miraculos. Ce i-a declanșat ieșirea din comă? O altercație dintre fiul său și personalul medical al spitalului, în 2018. Femeia s-a trezit din starea vegetatvă și i-a strigat numele fiului ei. Acesta a fost primul cuvânt pe care femeia l-a spus după 27 de ani, răstimp în care s-a aflat în comă: „Omar". Ulterior, pacienta avea să revină în ţara ei, în Emiratele Arabe Unite, unde şi acum este supusă fizioterapiei şi recuperării.

Noutăţile partenerilor

comentarii: