Un tânăr a murit, după ce mașina în care se afla s-a izbit într-un copac. Șoferul, angajat în Brigada Fulger, era beat

Un tânăr a murit, după ce mașina în care se afla în calitate de pasager s-a răsturnat și s-a izbit într-un copac. Accidentul s-a produs în această noapte, pe traseul Bălăbănești-Dubăsarii Vechi, în satul Mălăieștii Noi, din raionul Criuleni.

Foto: politia.md

Oamenii legii au stabilit că, automobilul accidentat era condus de un tânăr de 21 de ani și avea ca pasageri alți doi tineri, de 24 și 26 de ani. Conducând cu viteză excesivă, șoferul a pierdut controlul volanului în curbă și mașina s-a răsturnat, ulterior izbindu-se într-un copac de pe marginea carosabilului.

În urma impactului, pasagerul de 26 ani, care se afla pe pe bancheta din spate, a decedat pe loc, din cauza leziunilor corporale grave, iar celălalt pasager și șoferul s-au ales cu leziuni ușoare.

Șoferul a fost supus testului alcoolscopic, în aerul expirat fiind stabilită o concentrație de alcool de 0,64 mg/l. Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore, în acest caz fiind inițiată o cauză penală, pentru a putea fi stabilite toate circumstanțele.

Acesta activează în cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”. La 12 octombrie, el a solicitat eliberarea sa din funcție, în baza Codul Muncii fiind obligat să mai activeze încă 14 zile. Din ziua depunerii cererii cu privire la încetarea raportului de muncă, acesta nu s-a prezentat la serviciu pe motive de sănătate.


Pub