Igor Dodon vs Maia Sandu. Cine și câte voturi ar acumula la prezidențiale, potrivit ultimului sondaj

Practic fiecare al treilea moldovean și-ar da votul pentru Igor Dodon, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale. Lidera PAS, Maia Sandu, ar fi susținută de puțin peste 18 la sută dintre cetățeni, iar ceilalți candidați la Președinție ar acumula câte mai puțin de 10% din voturi. Cel puțin așa arată rezultatele ultimului sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Respondenții au fost întrebat pentru care dintre candidații la prezidențiale și-ar da votul, dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare. Iată cum au răspuns:

Vox Populi: Pentru cine ar vota moldovenii la alegerile prezidențiale / Sursa:Vox Populi

Totodată, dacă se iau în calcul doar răspunsurile alegătorilor care au luat deja o decizie, voturile se repartizează în felul următor:

Vox Populi: Pentru cine ar vota moldovenii la alegerile prezidențiale. Din totalul celor deciși / Sursa:Vox Populi

Totodată, respondenții au fost întrebați pentru cine ar vota în turul II al scrutinului, dacă ar accede Igor Dodon și Maia Sandu. Iată ce au răspuns:

Vox Populi: Pentru cine ar vota moldovenii în turul II la alegerile prezidențiale / Sursa:Vox Populi

Dacă se iau în calcul doar voturile alegătorilor deciși, acestea s-ar repartiza după cum urmează:

Vox Populi: Pentru cine ar vota moldovenii în turul II la alegerile prezidențiale. Din totalul celor deciși / Sursa:Vox Populi

Sondajul a fost realizat în perioada 11-20 octombrie, pe un eșantion de 1183 de respondenți din 79 de localități, cu excepția regiunii transnistrene, cu o eroare de circa 3%.


Pub