(video) Droguri de 500 mii lei, confiscate de poliție: Ce riscă cei patru tineri reținuți

Oamenii legii au destructurat activitatea unui grup, specializat în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a drogurilor de tip ,,Hidroponică”, atât pe teritoriul municipiului Chișinău cât și pe teritoriul Republicii Moldova. Cei patru s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 19 și 35 de ani, originari din r-nul Cahul, anterior judecați.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost dispuse percheziţii autorizate la domiciliile acestora, au fost depistate şi ridicate circa 5 kg de droguri de tip ,,Hidroponică”, valoarea acestora pe piața tenebră constituie 500 000 lei.

Totodată la domiciliul unuia din bărbați au fost depistate mai multe muniții de diferit calibru și o arma de vânătoare care era încărcată cu cartușe, toate deținute ilegal.

Drogurile, munițiile și arma, toate au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Trei tineri au fost plasați în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, iar unul este cercetat în stare de libertate. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea stabilirii şi reţinerii altor persoane complice la săvârşirea infracţiunii date.


Pub