Andrei Năstase, în presa română: „Europa și lumea civilizată nu trebuie să permită fraudarea alegerilor din 1 noiembrie”

Președintele Platformei DA declară că „nu va fi deloc convenabil pentru nimeni să asistăm neputincioși la un deznodământ care să presupună câștigarea de către Igor Dodon a unui nou mandat de președinte”. „Mă repet, dar eu sunt cel care încă de la debutul acestui an am militat pentru identificarea unui candidat comun, pro-european, pentru aceste alegeri, așa încât șansele de victorie în fața lui Igor Dodon să fie maximizate. Nu s-a dorit, așa că matricea acestei campanii este complicată”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru psnews.ro.

Foto: UNIMEDIA

„În orice caz, trebuie să fim responsabili cu toții și să înțelegem că o victorie a lui Igor Dodon păstrează la frontiera de Est a Uniunii Europene un status quo care va crește exponențial costurile de securitate ale României și Uniunii Europene în această regiune. Dar, eu m-am înscris în această cursă ca să câștig în numele și pentru oamenii țării mele, iar acest lucru se va întâmpla”, a declarat Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA și-a exprimat îngrijorarea privind anularea misiunii de observatori ce urma să vină în Republica Moldova din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cauza invocată fiind pandemia.

„Nu știm ce va decide și OSCE, dar este de datoria mea să trag un semnal de alarmă în acest sens. Europa și lumea civilizată nu trebuie să permită fraudarea alegerilor de la 1 noiembrie. Oricum, vreau să se știe și la București și la Bruxelles și oriunde pe acest pământ că noi, cei din Platforma DA, vom apăra voturile oamenilor drepți, cinstiți și curajoși din Republica Moldova. Este dreptul nostru la democrație și avem de gând să nu ni-l pierdem”, a mai adăugat Năstase.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. În cursă s-au înscris 8 candidați.


Pub