Pe ultimul drum, cu Lada: a fost lansată Lada Granta Prima pentru servicii funerare

În Rusia tocmai a fost prezentată o nouă versiune Lada Granta, dedicată serviciilor funerare. Cea mai accesibilă maşină din portofoliul constructorului rusesc a fost echipată cu un compartiment dedicat pentru transportarea răposatului şi apropiaţilor acestuia. Denumirea maşinii este, însă, ciudată, or această nouă Granta a fost denumită "Prima", informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

Versiunea specială a fost pregătită de compania Samotlor-NN. În urma modificărilor maşina ajunge să măsoare 5.15 metri în lungime, oferind un compartiment de 6.6 m3 la posterior, unde este adăpostit răposatul, dar mai sunt prevăzute încă 2-3 locuri pentru cei apropiaţi. La interior este prevăzut un sistem de iluminare, climatizare automatizată şi fixatoare pentru sicriu, dar şi o trusă medicală. Pentru cei apropiați, desigur.

Lada Granta Prima pentru servicii funerare / Sursa:PiataAuto.md

Inginerii au modificat şi substratul tehnic al maşinii, suspensia posterioară fiind înlocuită cu una nouă pneumatică, pentru a face faţă dimensiunilor şi greutăţii mai mare, dar şi pentru a asigura transportarea confortabilă a celor de la bord. Sub capotă e amplasat un motor clasic AvtoVAZ, fiind vorba de unitatea de 1.6 litri cu 87 CP la activ, ce se cuplează la o cutie manuală cu 5 trepte.


Pub