Aderarea la UE sau la Uniunea Euro-Asiatică? Ce aleg moldovenii

În cazul desfășurării unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau la Uniunea Economică Euro-Asiatică, puțin peste 40 la sută dintre moldoveni ar vota pentru a doua opțiune. Cel puțin așa arată datele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, în luna octombrie.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Respondenții au fost rugați să răspundă la întrebarea: Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum și ar trebui de ales între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau la Uniunea Economică Euro-Asiatică (Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan), dvs pentru care din acestea ați vota?

Iată cum s-au repartizat voturile:

Ce aleg moldovenii: Aderarea la UE sau la Uniunea Euro-Asiatică / Sursa:Vox Populi

Totodată, moldovenii au fost întrebați cum ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la NATO?

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la NATO, Dvs. ați vota pro sau contra? / Sursa:Vox Populi

Sondajul a fost realizat în perioada 11-20 octombrie, pe un eșantion de 1183 de respondenți din 79 de localități, cu excepția regiunii transnistrene, cu o eroare de circa 3%.


Pub