UNInterviu cu Pavel Filip, despre reformarea PD, coaliția fragilă, remanieri la Guvern și „liantul forțelor politice”: Am certitudinea că nu vor fi alegeri parlamentare anticipate

Partidul Democrat, formațiune parlamentară, care se află și la guvernare, a decis în aceste alegeri altfel - să nu înainteze un candidat la Președinție și își îndeamnă membrii și simpatizanții să voteze pentru cine crede fiecare de cuviință. Între timp, liderii democrați au demarat mai multe consultări cu organizațiile teritoriale și au ajuns la câteva concluzii importante, a declarat președintele PD, Pavel Filip la emisiunea UNInterviu de la UNIMEDIA.

„Candidații vin cu promisiuni irealizabile, pensii de peste 2 mii de lei și nu mai știu ce remunerații, lucruri care nu au nicio legătură cu ceea ce poate face un șef de stat. Oamenii însă deloc nu sunt proști și ei înțeleg cine și cât de sincer este. Partidul Democrat este sincer astăzi și numește lucrurile pe nume. Noi am ales să ducem la bun sfârșit reforma internă și să venim cu un program de resetare economică a țării, un program de țară pe care îl vom propune partidelor autentice din actualul Parlament pentru sprijin”, a declarat Pavel Filip.

Mai mult decât atât, liderul PD susține că formațiunea sa va deveni „teritoriul neutru” de discuții și decizii pentru toate forțele autentice din actualul Parlament și nu exclude crearea unui Guvern de Salvare Națională în format larg, cu participarea actualei opoziții.

„Am certitudinea că alegeri parlamentare anticipate nu vor avea loc pentru că nimeni nu va putea argumenta o astfel de decizie, care va arunca țara, pe lângă criza sanitară și economică, într-o criză politică. Nu cred că există vreun lider politic care își va asuma așa ceva. În schimb, cred că PD va menține echilibrul între toate forțele politice, va crea condițiile de dialog pentru a nu permite intrarea într-un haos total după aceste alegeri. Așa cum am reușit să-i așezăm la aceeași masă în această vară și să formăm grupuri de lucru pentru soluționarea problemelor din educație și agricultură, așa vom reuși și de această dată”, crede președintele PD.

Pavel Filip a vorbit despre starea de spirit din teritorii, ce cred oamenii despre prezidențiale, despre Covid-19, dar și despre eventuale parlamentare anticipate, cum vede reformatarea actualului Guvern, cine din actualii miniștri și-a exprimat dorința de a pleca din funcție, când a discutat cu Vladimir Plahotniuc și de ce nu se mai întrunește coaliția de guvernare de câteva săptămâni deja. Despre toate acestea aflați din emisiunea ce urmează:


Pub