(foto) „Nu au nevoie de artă și nici nu-i lasă pe alții să se bucure”. Expoziția fotografică dedicată medicilor care luptă cu Covid-19, vandalizată

Vandalism în Parcul Valea Trandafirilor din capitală. Imaginile, cu mai mulți lucrători medicali, recent instalate la intrarea în parc au fost vandalizate. Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat și urmează să identifice persoanele pentru a fi trase la răspundere.

Foto: fb/TatianaMarcu

Imagini cu expoziția au fost publicate pe o rețea de socializare. Internauții s-au arătat indignați și au cerut să fie identificați vinovații.

„Nu au nevoie unii oameni de artă, dar nici nu îi lasă pe alții să se bucure de ea”

„Se opreau mulți ca și mine scârbiți și întristați, aveai o senzație de parcă eram toți martori la o crimă”, au scris oamenii.

Fotograful Alex Iordache a venit cu o reacție pe pagina sa de instagram, după incident.

„Eu nu am nici un fel de reacție, înafară de faptul că sunt foarte trist”, a comentat Iordache.

Contactată de UNIMEDIA, ofițera de presă Natalia Stati ne-a comunicat că oamenii legii s-au deplasat la fața locului pentru a stabili toate circumstanțele.

„Polițiștii întreprind toate măsurile în identificarea persoanelor care au comis această contravenție cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare”, ne-a comunicat Stati.

Câțiva dintre reprezentanții sistemului medical care luptă în prima linie cu infecția Covid-19, ce s-a abătut asupra întregii omeniri, au fost surprinși în cadrul unui proiect inedit, pus la cale de fotograful Alex Iordache.

Ulterior, cu suportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vor fi expuse fotografiile în 5 locuri aglomerate ale Chișinăului. Potrivit fotografului, standurile cu fotografii vor fi transportate și în raioanele Moldovei.

fb/TatianaMarcu / Sursa:fb/TatianaMarcu
fb/TatianaMarcu / Sursa:fb/TatianaMarcu
fb/TatianaMarcu / Sursa:fb/TatianaMarcu


Pub